Details

Actueel

Wine Professional 2014

16-01-2014

Tijdens de 12de editie van Wine Professional pakte Duitsland weer groots uit met 15 aanwezige wijnproducenten uit verschillende wijnbouwgebieden en 2 Nederlandse importeur van Duitse wijn.


De deelnemende wijnproducenten en importeurs:
Bischöfliche Weingüter Trier - Mosel
Weingut Benedikt Kiebel GbR - Mosel
Weingut Rainer Gehrig - Pfalz
Weingut Dr. Nägler - Rheingau
Alde Gott Winzer eG - Baden
Weingut Fritz Waßmer - Baden
WINECONSALE GmbH; Weingut K.F. Groebe – Rheinhessen, Weingut Markus Schneider - Pfalz
Weingut Tesch - Nahe
Weingut Freiherr von Langwerth Simmern - Rheingau
Markvandewijn
Winterberg Wijnen
Markvandewijn: Sekt- und Weingut Winterling – Pfalz, Wein- und Sektgut Braun – Pfalz, Weingut Braunewell – Rheinhessen
Winterberg Wijnen: Weingut Riffel – Rheinhessen, Weingut Stadt Klingenberg – Franken

De bezoekers konden proeven aan een algemene proeftafel waarop van iedere producent 1 wijn stond.  Het was een boeiende selectie met uiteraard klassiekers zoals Riesling en Pinot Noir, maar ook verrassingen van Weißburgunders, Sauvignon Blanc en Sekt stonden op tafel.
Daarnaast beschikte iedere producent over een eigen tafel waar een ieder een uitgebreide selectie van hun eigen producten voorstelden.

Er vonden verschillende boeiende masterclasses plaats in het GaultMillau Theater:

Tijdens de masterclass “Way of Riesling and Walk on the Spice Side with Riesling”.
Stonden Romana Echensperger, voormailig sommelier van Vendôme in Duitsland (19,5 punten GaultMillau en 3 Michelinsterren) en Jonathan Zandbergen van restaurant Het Veerhuys (15 punten GautMillau) garant voor mooie wijn-spijscombinaties.

Creamy textured Riesling - Grand Cru from chalky soils

Turbot – Truffel and Ceps - Beurre blanc – Verjus
1. 2009 Hattenheimer Wisselbrunnen Riesling GG, Weingut Hans Lang – Rheingau
2. 2011 Riesling Setzer, Weingut Jürgen Leiner – Pfalz
3. 2007 Westhofener Kirchspiel, Weingut Groebe – Rheinhessen
4. 2008 Hochheimer Hölle Riesling GG, Weingut Künstler - Rheingau

Walk on the spice side – Riesling from red or black soils
Red Mullet – Bouillabaisse
1. 2010 Uhlen Laubach Reserve, Weingut Heymann Löwenstein – Mosel
2. 2011 Uhlen Roth Lay Reserve, Weingut Heymann Löwenstein - Mosel

Romana Echensperger presenteerde eveneens een masterclass waarin verschillende thema’s aan bod kwamen, Gert-Jan Cieremans en Edwin van de Goor van restaurant Seinpost (17 punten GaultMillau) verzorgden de culinaire omkadering:

Wine and Earth – a new definition of luxury
Beets – beurre blanc – cumin – horseradish

Geserveerd bij het gerecht:
2012 Schieferstern, Weingut Rudi Trossen - Mosel

Verder werd geproefd:
2012 Riesling Buntsandstein, Weingut Odinstal – Pfalz
2007 Oestricher Doosberg  Riesling trocken, Weingut Peter Jakob Kühn – Rheingau

Sweet slate
Chicken

Geserveerd bij het gerecht:
1992 Rauenthaler Wülfen Riesling Spätlese, Weingut J. B. Becker - Rheingau

Verder werd geproefd:
2007 Ockfener Bockstein Riesling Spätlese, Weingut von Othegraven – Mosel
1993 Saarburger Rausch Riesling Spätlese, Weingut Zilliken - Saar

Botrytis or not
Tarte with pineapple – Verveine – Cream

Geserveerd bij het gerecht:
2003 Hatttenheimer Wisselbrunnen Riesling Auslese, Weingut Hans Lang - Rheingau

Verder werd geproefd:
2011 Trittenheimer Apotheke Alte Reben Auslese, Weingut Loersch-Eifel - Mosel

Kortom, een bewogen programma met heel veel interesse in Duitse wijn!


Terug