Details

Actueel

Wine Professional 2016

19-01-2016

Ook tijdens de 14de editie van Wine Professional was het Informatiebureau aanwezig samen met 15 wijnproducenten uit verschillende Duitse wijnbouwgebieden en 2 importeurs. Er werd volop geproefd tijdens de 3-daagse beurs. De standhouders keerden met een tevreden gevoel terug naar hun wijngaarden.


Deelnemers/wijnhuizen op de stand van het Informatiebureau voor Duitse wijn:

  • WG Britzingen / Markgräferland (Baden)
  • Weingut Georg Müller Stiftung ( Rheingau)
  • Winzervereinigung Freyburg-Unstrut  (Saale-Unstrut)
  • Schloßgut Ebringen (Baden)
  • Weingut Gerold Spies(Rheinhessen)
  • DIVINO International (Baden-Franken-Württemberg)
  • Weingut Petri (Pfalz)
  • Weingut Martin Waßmer (Baden)
  • Weingut Kruger-Rumpf (Nahe)

Markvandewijn:

  • Sekt- und Weingut Winterling (Pfalz),
  • Weingut Braun (Pfalz),
  • Weingut Braunewell (Rheinhessen)

Winterberg Wijnen:

  • Weingut Dr. Hermann (Moezel),
  • Weingut Gerhard Klein (Pfalz),
  • Weingut Peter Lauer (Moezel)

Op de proeftafel van het Informatiebureau voor Duitse Wijn staan 15 wijnen van de deelnemende wijnhuizen voor u klaar: zie hier de lijst.

Er werden 3 verschillende Masterclasses georganiseerd met Duitse wijnen;

Maandag 11 januari in het Gault&Millau Theater:

Masterclass met wijnen van Weingut Odinstal met gerechten van de sterrenkok Jef Schuur van Restaurant Bij Jef (17 punten Gault&Millau), Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel (18 punten Gault&Millau) en Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof (17 punten Gault&Millau). Sprekers waren Andreas Schumann en Nadine Mögling (www.viniwine.nl)

Dinsdag 12 januari in het Gault&Millau Theater:

Duitse Silvaner gecombineerd met gerechten van Xiao Han Ji van Restaurant HanTing Cuisine (16 punten Gault&Millau). Sprekers Romana Echensperger (MW) en Saskia Schuring (Gault&Millau beste sommelier 2016).

Dinsdag 13 januari in het Proefschrift Wijntheater:

Duitse Sekt proeverij gepresenteerd door Romana Echensperger (MW)


Terug