Details

Nieuws

Wine Professional 8 t/m 10 januari 2018

04-12-2017

Dankzij de jonge generatie wijnproducenten hebben Duitse wijnen een ware renaissance doorgemaakt. Vandaag de dag hebben ze als uitgelezen maaltijdbegeleiders hun welverdiende plaats aan de top ingenomen.


Dankzij de jonge generatie wijnproducenten hebben Duitse wijnen een ware renaissance doorgemaakt. Vandaag de dag hebben ze als uitgelezen maaltijdbegeleiders hun welverdiende plaats aan de top ingenomen. In Nederlandse restaurants staan Duitse wijnen daarom steeds vaker op de kaart, terwijl er tegelijkertijd ook steeds meer huiswijnen uit Duitsland komen. Dat zijn niet alleen maar Rieslings, want het aandeel van het trio Pinots – Spätburgunder, Grauburgunder en Weißburgunder – neemt eveneens al maar verder toe.

Op onze proeftafel staan van zulke 20 fijne en elegante maaltijdbegeleiders voor je klaar. Schoolvoorbeelden van Riesling, Spätburgunder & Co op hun best. Kom langs en overtuig jezelf.
Deelnemers op de stand van het Informatiebureau voor Duitse wijn:
Weingut Oswal / PURA VIDA - Rheinhessen
Divino International – Franken, Baden, Württemberg
Weingut Nägelsförst - Baden
Wein- und Sektgut Ch. W. Bernhard – Rheinhessen
Weingut Lütz - Mosel
Weingut August Eser - Rheingau
Weingut Meier – Pfalz
Markvandewijn: Sekt- und Weingut Winterling – Pfalz, Weingut Braun – Pfalz, Weingut Braunewell - Rheinhessen
Winterberg Wijnen: Weingut Georg Huff – Rheinhessen, Weingut Schwedhelm - Pfalz
Plezier in Wijn: Weingut Schönhals, Weingut Zehe-Clauß
De Wijntherapeut: Weingut am Stein - Franken, Weingut Reinhold Haart - Mosel, Adams Weingut - Rheinhessen

Wines of Germany Gastro Cup

Om die veelzijdigheid en de brede inzetbaarheid van Duitse wijnen extra in het zonnetje te zetten organiseert Proefschrift in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn een wijnconcours geheel gewijd aan Duitse wijnen, waar de beste gastronomische wijnen geselecteerd worden.

De finale vindt op maandag 8 januari om 11.30 uur plaats in het Gault&Millau Theater tijdens Wine Professional in de RAI Amsterdam. 

Er zijn 4 hoofdcategorieën:
I.            Riesling trocken en halbtrocken
II.           Witte Burgunder (Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay) en Silvaner
III.          Rood: Spätburgunder, Frühburgunder, Lemberger, Dornfelder, cuvées/blends
IV.           Mousserend en Dessertwijn

Per hoofdcategorie gelden 2 prijscategorieën:
A)           horecaprijs tot en met € 12 per fles
B)           horecaprijs meer dan € 12 per fles

Hier worden in iedere hoofdcategorie de 3 beste wijnen onder de 12 euro en boven de 12 euro blind geproefd. De culinaire omlijsting wordt verzorgd door De Scheepskameel, een restaurant in Amsterdam dat bekend staat om zijn volledig Duitse wijnkaart.

Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze proeverij.

Aanvang: 11.30 uur. Na het proeven van elke categorie wordt de winnende wijn bekendgemaakt.

Bezoekers van de beurs kunnen de finalewijnen dinsdag 9 en woensdag 10 januari zelf proeven.

 

 


Terug