Actueel

Nieuws
11-09-2018

Ontdek de Ahr op zondag 21 oktober in Amsterdam

18 Ahr-topproducenten stellen in het Hotel InterContinental Amstel Amsterdam hun gamma voor. Zowel voor professionals als consumenten.

Lees meer
Nieuws
03-08-2018

Restaurant Fris verovert De Smulpaap tijdens Haarlem Culinair

Vrijdag 3 augustus zette de vierkoppige jury hun tanden in 13 gerechten van de deelnemers aan Haarlem Culinair.

Lees meer
Nieuws
18-06-2018

RieslingWeeks 2018, de finalisten zijn bekend!

In samenwerking met het Informatiebureau Duitse Wijn bezocht The Wine & Food Association een selectie van de restaurants die zich hadden ingeschreven voor de laatste Rieslingweeks.

Lees meer
Nieuws
02-05-2018

RieslingWeeks 01 t/m 17 juni 2018

Voor de achtste keer organiseerden restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de RieslingWeeks. Van vrijdag 01 juni t/m zondag 17 juni 2018 stond Duitse wijn centraal in de horeca en wijnwinkel.

Lees meer
Nieuws
26-03-2018

Junior Sommelier Award

Idse Slager (Deltion College - Zwolle) wint overtuigend de zevende Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn.

Lees meer
Nieuws
23-02-2018

Dé Nederlandse "aspergewijn" van 2018 is gekozen

Op zondag 18 februari jl. heeft een deskundige jury van de Verenigde Vinologen Nederland (VVN) dé Nederlandse Aspergewijn van 2018 gekozen.

Winnaar is August Ziegler Müller-Thurgau, ingezonden door Tire Bouchon uit Gouda.

 

Lees meer
Nieuws
01-12-2017

Druivenoogst en wijnkarakter 2017 in de 13 Duitse wijngebieden

Vroege oogst, kleine hoeveelheden maar goede kwaliteit

De Duitse druivenoogst 2017 heeft goede tot zeer goede wijnkwaliteiten opgeleverd met in veel gevallen lage volumes.

Lees meer
Nieuws
27-06-2017

In memoriam René van Heusden

Het leven laat zich soms van zijn donkerste kant zien. En daar wennen we nooit aan. Ook nu niet. Helemaal niet.

Lees meer
Nieuws
28-03-2017

Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn 2017

Sjoerd Vunderink (Landstede – Zwolle) wint overtuigend de zesde Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn. Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef hun...

Lees meer
Branchennews
07-02-2017

Touristikstudie: Mosel gehört zu den Top-Reisezielen

In einer bundesweiten touristischen Studie belegt die Region Mosel einen Spitzenplatz beim Thema Kulinarik: Auf der Urlaubsmesse CMT in Stuttgart erhielt die Mosel beim ersten „Destination Brand Award“ die Bronzemedaille in der Kategorie „Kulinarische Reisen“.

Lees meer