Actueel
Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn 2017
Sjoerd Vunderink (Landstede – Zwolle) wint overtuigend de zesde Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn. Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef hun...
Lees meerTouristikstudie: Mosel gehört zu den Top-Reisezielen
In einer bundesweiten touristischen Studie belegt die Region Mosel einen Spitzenplatz beim Thema Kulinarik: Auf der Urlaubsmesse CMT in Stuttgart erhielt die Mosel beim ersten „Destination Brand Award“ die Bronzemedaille in der Kategorie „Kulinarische Reisen“.
Lees meerWines of Germany presents aromatic varieties at ProWein
"Bursting with Flavor: Germany's Aromatics" - Such is the slogan of the German Wine Institute (Wines of Germany, DWI) at this year´s ProWein Trade Fair in Düsseldorf. From 19 - 21 March, some twenty still and sparkling wines from different aromatic varieties will be available for tasting at the DWI Pavilion in Hall 13 (13A90).
Lees meerDuitse wijn tijdens Wine Professional
De belangstelling in Duitse wijn was boven verwachting tijdens de 15de editie van Wine Professional. Gedurende de 3 dagen werd de stand van Duitse wijn druk bezocht. De aanwezige wijnproducenten en importeurs van Duitse wijn keerden vol tevredenheid terug huiswaarts.
Lees meerWijnoogst Duitsland 2016 per gebied
Na een grandioze finale van een turbulent en uiterst arbeidsintensief jaar zijn de Duitse wijnproducenten in hun nopjes over de kwaliteit die het opgeleverd heeft. Volgens het DWI konden dankzij een perfecte nazomer in het hele land goed gerijpte en gezonde druiven geoogst worden.
Lees meerDuitsland oogst Eiswein 2016
In de vroege ochtenduren van 30 november 2016 zijn in Duitsland druiven voor Eiswein geplukt. Na eerste meldingen uit Saale-Unstrut op 21 november volgden producenten in diverse andere wijnbouwgebieden met het oogsten van diep bevroren druiven voor de productie van deze aromatische specialiteit.
Lees meerGastronomie beurs Utrecht
Op maandag 7 en dinsdag 8 november vindt de 6de editie van Gastronomie vakbeurs voor professionals in „Fine Food“ plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het Informatiebureau voor Duitse Wijn heeft een gezamenlijke “Duitse wijn” stand met 6 Nederlandse importeurs van Duitse wijn.
Lees meerRiesling & Co!
Op maandag 19 september jl. stroomde het evenementenplatform van de Amsterdam ArenA weer vol met enthousiaste Duitse wijnliefhebber. Het programma van de 14de editie van Riesling & Co. was weer veelomvattend.
Lees meerRieslingWeeks finalisten bekend
De Zesde editie van de RieslingWeeks zijn een groot succes geworden. Bijna 50 restaurants schreven in voor dit wijn-spijsevenement. De kennis over Duitse Riesling is sterk toegenomen en de wijnkeuze is gevarieerder dan ooit.
Lees meer
Wereldrecord: 14.565 euro voor een fles Riesling
Een Moetelriesling is geveild voor de recordprijs van 14.565,60 euro per fles. De Trockenbeerenauslese 2003 van Weingut Egon Müller-Scharzhof in Wiltingen aan de Saar behaalde daarmee de hoogste verkooprijs die ooit door een Duitse wijn bereikt werd.
Lees meer