Hessische Bergstraße

Wijnbouwgebieden

Vroeg voorjaar

Wanneer het in maart of april op heel wat andere plaatsen nog vriest, begint aan de Hessischen Bergstraße al de bloei van de amandelbomen. De lente begint hier namelijk meestal een paar dagen eerder. meer

Toerisme

Begin van het zuiden

Jaarlijks veranderen in het voorjaar magnolia’s, amandel- en fruitbomen de Hessische Bergstrasse in een zee van bloesem. meer


Uitzicht vanaf de Bensheimer Paulus

Vanaf  het rustpunt in de wijngaard Bensheimer Paulus strekt het uitzicht naar het zuiden tot aan de Heppenheimer Starkenburg, met daar tussenin de  Heppenheimer wijngaarden Stemmler, Centgericht, Steinkopf en Schloßberg. Talrijke wijngaardhuisjes verlevendigen de wijngaarden. Naar het westen voert de blik over de Ried en de Rijnvlakte naar het Pfälzerwald en de Donnersberg. In noordelijke richting kijk je op Bensheim en de Hemsberg.

meer
Wandelen

Hessische Bergstraße - Erlebnispfad Wein & Stein

Een wandeling over het pas eind april 2007 geopende Erlebnispfad Wein und Stein in Heppenheim aan de Hessische Bergstraße is een bijzondere belevenis in de waarste zin des woords.

meer
Hoogtepunten van de Wijncultuur

Klooster Lorsch

Geen enkele plaats in Duitsland heeft zo veel betekend voor het behoud van de wijnbouwgeschiedenis als klooster Lorsch aan de Hessische Bergstraße. Talloze dorpen tot in Baden, Franken en Rheinhessen kunnen hun historie traceren tot aan de vroege Middeleeuwen. Dankzij klooster Lorsch.

meer
Hoogtepunten van de Wijncultuur

Wein und Stein

Hier gaan wijn en kunst een unieke verbinding aan: op het belevingspad Wein und Stein in Heppenheim aan de Bergstraße wordt de cultuurgeschiedenis van de wijn in de vorm van kunstwerken verteld.

meer