Details

Duitse wijn op Wine Professional 12 t/m 15 januari 2020 RAI Amsterdam

11-12-2019

Dankzij de jonge generatie wijnproducenten hebben Duitse wijnen een ware renaissance doorgemaakt. De veelzijdigheid van de wijnen maakt dat ze als uitgelezen maaltijdbegeleiders hun welverdiende plaats aan de top hebben ingenomen.



In Nederlandse restaurants staan Duitse wijnen daarom steeds vaker op de kaart, terwijl er tegelijkertijd ook steeds meer huiswijnen uit Duitsland komen. Dat is niet alleen maar Riesling, want het aandeel van het trio Pinots – Spätburgunder, Grauburgunder en Weißburgunder – groeit duidelijk.
Om je te overtuigen brengen we maar liefst 24 van deze gastronomische Duitse wijnen op onze proeftafel. Riesling, Spätburgunder & Co op hun best! 

Deelnemers op de stand van het Informatiebureau voor Duitse wijn:
Weingut Benzinger – Pfalz
Weingut Hanewald-Schwerdt – Pfalz
Weingut Becker Landgraf – Rheinhessen
Weingut Brüssel - Rheinhessen
Weingut Kampf - Rheinhessen
Weingut Johannes B - Württemberg
German Wine Group GWG   - Baden, Franken, Pfalz, Württemberg
De Wijntherapeut: Weingut Gies-Düppel – Pfalz, Weingut Schlör – Baden, Weingut Peter Jakob Kühn – Rheingau, Weingut Rainer Schnaitmann - Württemberg
Grandi Vini: Schlossgut Ebringen – Baden, Weingut Philipp Kuhn – Pfalz, Weingut Wagner Stempel – Rheinhessen
Wijnkoperij Schadee en Mensink: Weingut Forster - Nahe
Winterberg Wijnen: Weingut Griesel&Compagnie - Hessische Bergstrasse , Weingut J. Neus – Rheinhessen

Wines of Germany Gastro Cup
Om die veelzijdigheid en de brede inzetbaarheid van Duitse wijnen extra in het zonnetje te zetten organiseert Proefschrift in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn een wijnconcours geheel gewijd aan Duitse wijnen, waar de beste gastronomische wijnen geselecteerd worden.

Er zijn 4 hoofdcategorieën:

  1.           Wit: Riesling trocken en halbtrocken
  2.           Wit: Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay  en Silvaner
  3.          Rood: Spätburgunder, Frühburgunder, Lemberger, Dornfelder, cuvées/blends
  4.           Sekt

Per hoofdcategorie gelden 2 prijscategorieën:

  1.           horecaprijs tot en met € 12 per fles
  2.           horecaprijs meer dan € 12 per fles.

De finale vindt op maandag 13 januari om 11.30 uur plaats in het “Proefschrift Restaurants” Theater tijdens Wine Professional in de RAI Amsterdam.
Hier worden in iedere hoofdcategorie de 3 beste wijnen onder de 12 euro en boven de 12 euro blind geproefd. Enkele wijnen worden culinair omlijst.

Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze proeverij.
Aanvang: 14.30 uur. Na het proeven van elke categorie wordt de winnende wijn bekendgemaakt. 
Inschrijven is noodzakelijk: info@duitsewijn.nl

Bezoekers van de beurs kunnen alle finalewijnen maandag 13 (vanaf 14.00 uur), dinsdag 14 en woensdag 15 januari op onze stand proeven.


Terug