Details

Nieuws

Een onvergetelijke Duitse wijnavond met de Beste Sommelier van de Wereld 2019, Marc Almert, en 28 topsommeliers uit Nederland in De Zoldering!

03-09-2019

Marc Almert was op maandag 2 september in Nederland te gast n.a.v. Riesling & Co., waar hij een masterclass “Germany – more than Riesling” verzorgde. Al snel groeide het idee om ook een tegelijk ontspannend en leerrijk moment met collega sommeliers in te lassen.


Marc (27 jaar), geboren te Keulen, werd in maart dit jaar in Antwerpen uitgeroepen tot Beste Sommelier ter Wereld. Thans is hij actief als sommelier in Restaurant Pavillon** (Zürich).

Het enthousiasme om zo een avond te organiseren was snel daar, en gastheer Job Seuren van de Zoldering opende zijn zaak maandagavond 2 september voor een select gezelschap van Nederlandse topsommeliers. 28 topsommeliers en 27 michelinsterren stonden op de indrukwekkende gastenlijst.

Bij wijze van aperitief bracht Marc Almert een boeiende sessie omtrent het blindproeven van Sekt. In een vlotte stijl toonde hij waar je op moet letten bij het blind inschatten van druivenras, dosage, rijpingstijd,… Het was prachtig om zien hoe Marc een technisch thema toch heel toegankelijk kon brengen.

Tijdens het diner werden de gerechten gecombineerd met heel wat Duitse topwijnen, eveneens geselecteerd door Marc. Het werd een boeiende en interactieve avond waar iedereen zijn idee over de ideale wijn&spijscombinatie kon toelichten. Zelden lagen ontspanning en leren zo dicht bij elkaar. De enige juiste conclusie over deze avond is dat Marc Almert de terechte actueel Beste Sommelier van de Wereld is.   

 

Aperitief

2016 Weingut Emrich-Schönleber, Riesling Sekt, Brut, Nahe

 

Blinde degustatie

2016 Wein- und Sektgut Wilhelmshof, Siebeldinger Königsgarten Weißburgunder Sekt, Pfalz

2016 Griesel & Compagnie, Blanc de Noirs Spätburgunder&Schwarzriesling, Hessische Bergstraβe

 

2015 Weingut Braunewell, Blanc de Blancs, Brut Nature, Rheinhessen

2015 Weingut Franz Keller, Pinot Rosé, Brut, Baden

 

2016 Schloβ Wackerbarth, Traminer Sekt, Brut, Sachsen

2008 Schloβgut Diel, Cuvée MO, Nahe

 

Diner

Olives and Charcuterie

2016 Weingut Selbach-Oster, Riesling Kabinett, Zeltinger Sonnenuhr, Mosel

Zucchini Crème Fraîche, Capers, Tomato, Almonds

2018 Weingut Lisa Bunn, Scheurebe trocken, Rheinhessen

2015 Weingut Schäfer-Fröhlich, Weiβburgunder trocken, Nahe

2017 Weingut Horst Sauer, Escherndorf am Lumpen Silvaner GG, Franken

Crispy Porkbelly Pointed BBQ Cabbage, Paimpolbeans, Apple, Kohlrabi

2017 Weingut F. Becker, Schweigener Chardonnay trocken, Pfalz

2014 Weingut Adeneuer, Walporzheimer Gärkammer, Spätburgunder GG, Ahr

2016 Weingut Karl Haidle, Stettener Mönchberg, Lemberger GG, Württemberg

Cheese Selection

2016 Kloster Eberbach, Heppenheimer Centgericht, Grauburgunder trocken, Hessische Bergstraβe

2005 Weingut Ratzenberger, Bacharacher Wolfshöhle, Riesling Auslese, Mittelrhein

2013 Weingut Klumpp, Spätburgunder trocken, Baden

 

De deelnemers van deze bijzondere avond:

Bjorn van Aalst, Restaurant Vermeer *

Marc Almert, Best Sommelier of the World 2019

Robin van Bastelaar, Restaurant De Librije***

Sem Beks Restaurant De Librije***

Heleen Boom, Theater Bouwkunde, Vice Voorzitter NGS

Randy Bouwer Restaurant Zarzo*  and Bo Blitz - Blogger

Danny Gonzalez, Restaurant Fitzgerald*

Sabas Joosten, Restaurant De Librije***

Margot Los, Café Rijsel

Elise Moeskops, Restaurant Lastage*

Johan Kragtwijk, Restaurant Karel V

Cas Kratz, Restaurant Spectrum**

Mark Kroon, Restaurant De Heer Kocken*

Ruben Kwakman Restaurant Zarzo*

Martien Marcelissen, Oonivoo*

Pauline van der Most, Restaurant Bord'eau*

Natasja Noorlander, Restaurant Vinkeles*

Daphne Oudshoorn, Restaurant 212*

Gerlinde Polak, Restaurant Flicka*

Martijn Roos, Wijnbar Pinot

Anouk Rutten, Central Park Voorburg

Chiel Seuren, Restaurant Noble*

Pieter Smits, Café Rijsel & De Scheepskameel

Nabil Touires Restaurant Lars

Erica Verweijen, Restaurant Aan de Poel**

Adriaan Visser, Restaurant Tribeca**

Mariska de Wit, Restaurant Bolenius*

Joost Clarijs, Zoldering

Willem Kool, De Telegraaf

Jan van Lissum, Wine and Food Association

Ulrike Bahm, Deutsches Weininstitut

Prof. Dr. Monika Christmann, Geisenheim University

Gisela Jacobs, Deutsches Weininstitut

Alain Jacobs, Deutsches Weininstitut

Gerd Brabant, Deutsches Weininstitut

 


Terug Print