Details
Restaurant Scheepskameel
Op 24 mei openden gastheer Pieter Smits en chef-kok Iwan Driessen achter succesrestaurant Rijsel hun een tweede zaak, die als knipoog naar de geschiedenis Scheepskameel heet.
Zijn liefde voor Duitse wijn ontdekte Pieter in het Frankfurter restaurant " Heimat", waar hij sinds 3 jaar een regelmatig te gast is. Gedurende deze tijd heeft Pieter alle wijnproducenten leren kennen van wie hij wijnen op de wijnkaart heeft.
"In Amsterdam bestaan restaurants die gespecialiseerd zijn in Italiaanse, Spaanse of Franse wijnen. Wij zijn in Amsterdam het adres voor Duitse wijn!", aldus Pieter.
"Scheepskameel" biedt een wijnassortiment uit 9 verschillende wijnbouwgebieden. Zeven wijnen worden eveneens per glas geschonken.
"We voeren een boerse keuken," zegt Smits. "Aan presentatie doen we niet. Geen schilderijtjes, geen moussejes. We houden van het product zelf. En we gaan veel rauw doen: rauw vlees, rauwe vis, rauwe groente."
Buiten alle lekkernijen kan men genieten van een prachtig uitzicht.
Restaurant Scheepskameel
Kattenburgerstraat 7 (Gebouw 24)
1018 JA Amsterdam (Oosterdok)
Tel.: 020-3379680
www.scheepskameel.nl
Terug Print