Details

Nieuws

Riesling, Pinot & Co. 2018 was een succes!

11-09-2018

Het Van der Valk Hotel Brussels Airport was op maandag 10 september de ontmoetingsplek waar het Belgische vakpubliek een boeiende Duitse wijndag kon beleven. In totaal bezochten 200 professionals Riesling, Pinot & Co.


In de ochtend gaf Lars Daniëls MV een masterclass “Pinot Paradise”. Lars Daniëls MV is wijnjournalist bij Perswijn, is een van de 12 Magister Vini in Nederland, en heeft een grote passie voor Duitsland. Hij volgt dit wijnland op de voet en toonde tijdens deze uiteenzetting aan waar nu net de evoluties inzake de Pinots liggen, zowel in wit als rood. Op enthousiaste wijze en in een perfect onderbouwde stijl boeide Lars zijn publiek en zorgde voor de nodige interactie. De wijnselectie werd op applaus onthaald, want de verschillen tussen de druivenrassen, vinificatiemethodes en regio’s kwamen ruim aan bod.

Na deze interessante masterclass was het tijd voor pauze. De lunch vormde het moment voor fijne gesprekken onder het aanwezige vakpubliek, temeer daar verschillende wijnproducenten zich onder het publiek mengden. Zo kon het hoofdluik van de dag in opperste stemming beginnen: 27 wijnproducenten en 3 importeurs brachten in de namiddag een selectie op de proeftafels dat je gerust een staalkaart van Duitsland zou kunnen noemen. De grote verscheidenheid wat regio’s, druivenrassen en wijnstijlen betrof, dwong de bezoeker tot intensief proeven en notities nemen.

Hotelscholen

Intussen kregen 22 studenten van 2 hotelvakscholen door Lars Daniëls een algemene introductie over Duitse wijn. Deze studenten zijn de toekomstige ambassadeurs voor Duitse wijn. Een informatiesessie zoals deze kan de nieuwsgierigheid naar Duitse wijn alleen maar aanwakkeren. Volgende scholen waren aanwezig: VTI Leuven en VTI Spijker uit Hoogstraten.

Om hun kennis nadien nog bij te schaven trokken de studenten nadien naar de proeftafels waar ook zij konden kennismaken met het gamma van de aanwezige producenten en importeurs.

Na enkele jaren pauze nam Riesling, Pinot & Co vorig jaar de draad weer op. De opkomst lag merkelijk hoger dan vorig jaar en voor de masterclass was er zelfs een wachtlijst. Duitse wijn in België: de toekomst oogt mooi!

Het Duitse wijnlandschap beweegt voortdurend. Daarom kijken we al uit naar de volgende editie. Zet daarom alvast maandag 09 september 2019 in je agenda.


Terug Print