Details

Nieuws

Riesling, Pinot & Co.

28-09-2017

Op maandag 25 september 2017 vond de 4de editie van Riesling, Pinot & Co. plaats in het Van der Valk Hotel Brussels Airport.


Er kon op één dag een boeiende selectie geproefd worden bij een 28-tal standhouders, waaronder Duitse wijnproducenten uit verschillende Duitse wijnbouwgebieden evenals Belgische importeurs van Duitse wijn.

‘s ochtends waren er 2 boeiende masterclasses:

Thema's en gastspreekster van de masterclasses:
Romana Echensperger - Master of Wine:
1) The Next Big Thing – Duitse mousserende wijn en andere trends binnen de Duitse wijnbouw.
Duitsland heeft een lange traditie wat betreft de productie van mousserende wijn. Diverse producenten tonen hiervoor grote belangstelling. We behandelen het potentieel van Riesling voor het produceren van Sekt, het potentieel van andere rassen en de vraag wat de uitdagingen zijn. Verder gaan we in op andere trends binnen de wereld van de Duitse wijn.

2. Riesling – Eén druif, duizend mogelijkheden.
De veelzijdigheid van Riesling is enorm. Hij laat als bijna geen enkele andere druif zien van welke bodem hij komt, kan van droog tot edelzoet gevinifieerd worden en profiteert van flesrijping, terwijl iedere wijnboer zijn eigen opvattingen heeft. Wij nemen die veelzijdigheid onder de loep.

40 wijnprofessionals namen aan de masterclass deel.

Na de lunch trok de hele delegatie naar de proeverij, waar ze samen met de rest van de genodigden uitgebreid de kans kregen om kennis te maken met het assortiment van 4 importeurs van Duitse wijn in België en 24 Duitse wijnproducenten afkomstig uit verschillende Duitse wijnbouwgebieden; Baden, Mittelrhein, Mosel, Nahe, Pfalz, Rheingau, Rheinhessen, en Württemberg.
Noteer nu alvast de datum voor de 15de editie:
maandag 17 september 2018 (onder voorbehoud)!


Terug Print