Details

RieslingWeeks 2020: neem deel als restaurateur of wijnhandel!

05-02-2020

Voor de tiende keer organiseren restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de RieslingWeeks. Van vrijdag 29 mei t/m zondag 14 juni 2020 staat Duitse wijn centraal in de horeca en wijnwinkel.


Het Duitse paradepaardje riesling zul je vast al een keer hebben gedronken. Je vindt ze in mineralig droge vorm maar ook als frisse dessertwijn. Riesling is een kameleon!
Maar vergeet vooral niet alle andere Duitse druivenrassen als de droge verfrissende silvaner, vriend-van-iedereen- weisburgunder of de Duitse diva spätburgunder die een grote concurrent is voor de pinot noir uit de Bourgogne. Een echte Duitser is gastronomisch inzetbaar en vult jouw gerecht aan, wat je ook kookt. Duitse wijnen kunnen geweldig worden gecombineerd bij onder andere de oosterse keuken. Door bijvoorbeeld een riesling te combineren met de zoetzure stijl van de Chinese keuken krijgt jouw tong een spannend , fris engeltje op bezoek. Maar denk ook aan comfort food uit de Indiase keuken als spicy gekruide curries. Maar ook de klassieke Europese keuken is dol op de klassieke Duitse wijnen.

De professionals in de wijnwereld weten het al wat jaren. Duitse wijnen hebben de toekomst! Bij de consument moet het goedkope zoete witte wijn imago nog eraf gehaald worden. Het Duitse wijninstituut strijdt hier al jaren voor en ondersteunt deze RieslingWeeks met een aantal landelijke acties. Onder andere met de, inmiddels in horecakringen, zeer bekende wijn & spijswedstrijd. Er wordt door de jury een verdeling gemaakt tussen elite en brasserie restaurants.
Het restaurant die de beste wijn & spijs combinatie maakt bij het drie-gangen menu , wint een exclusieve wijnklimaatkast van Liebherr t.w.v. 3.499 euro.

Een deskundige jury zal zich eerst buigen over theorie op papier en daarna over bord en glas. Zij stellen een voorwaarde dat in het wijnarrangement minstens één type riesling moet zitten.
De uiteindelijke uitslag zal bekend worden gemaakt op de grootste Duitse wijnproeverij van Nederland: “Riesling & Co” op maandag 29 juni in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Op vrijdag 29 mei starten de RieslingWeeks weer in Nederland bij meer dan vijfenzeventig restaurants en meer dan vijfentwintig winkels.
Twee en een halve week lang (inclusief drie weekenden) zullen restaurateurs een drie-gangen menu aanbieden aan hun gasten met een bijpassend Duits wijnarrangement voor slechts 45 euro p.p.
Ook sterrenrestaurants doen mee en per ster komt er tien euro bovenop de menuprijs.
Dat is leuk uit eten gaan! Gasten kunnen hun tafel reserveren via www.heerlijk.nl/rieslingweeks. Hier worden alle deelnemende restaurants en wijnhandels vermeld.
Ook bieden wijnwinkels en wijnimporteurs overal in Nederland Duitse wijnen aan met speciale kortingsacties voor hun klanten. Maar ook voor de winkels is er ondersteuning door middel van flyers en online marketing.
Als je je gratis aanmeldt bij info[at]duitsewijn(dot)nl zul je RieslingWeeks-posters, flyers en luxe brochures toegestuurd krijgen om uit te delen en op te hangen in jouw winkel.

De actie voor jouw klanten mag jezelf bedenken. Denk aan twintig procent korting of zes flessen wijn halen, vijf betalen. Op de website www.duitsewijn.nl zal jouw winkel genoemd worden en d.m.v een email naar 200.000 consumenten met een vermelding naar de website, ondersteunt Informatiebureau voor Duitse wijn uw RieslingWeeks-actie. Ook  op Facebook, Twitter en diverse (wijn)magazines en bekende websites zullen er advertenties en herkenbare banners te zien zijn voorafgaand en tijdens de RieslingWeeks van vrijdag 29 mei tot en met zondag 14 juni 2020.


Terug Print