Actueel
Restaurant Fris verovert De Smulpaap tijdens Haarlem Culinair
Vrijdag 3 augustus zette de vierkoppige jury hun tanden in 13 gerechten van de deelnemers aan Haarlem Culinair.
Lees meerRieslingWeeks 01 t/m 17 juni 2018
Voor de achtste keer organiseerden restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de RieslingWeeks. Van vrijdag 01 juni t/m zondag 17 juni 2018 stond Duitse wijn centraal in de horeca en wijnwinkel.
Lees meerJunior Sommelier Award
Idse Slager (Deltion College - Zwolle) wint overtuigend de zevende Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn.
Lees meerDé Nederlandse "aspergewijn" van 2018 is gekozen
Op zondag 18 februari jl. heeft een deskundige jury van de Verenigde Vinologen Nederland (VVN) dé Nederlandse Aspergewijn van 2018 gekozen.
Winnaar is August Ziegler Müller-Thurgau, ingezonden door Tire Bouchon uit Gouda.
Lees meer
Druivenoogst en wijnkarakter 2017 in de 13 Duitse wijngebieden
Vroege oogst, kleine hoeveelheden maar goede kwaliteit
De Duitse druivenoogst 2017 heeft goede tot zeer goede wijnkwaliteiten opgeleverd met in veel gevallen lage volumes.
Lees meerIn memoriam René van Heusden
Het leven laat zich soms van zijn donkerste kant zien. En daar wennen we nooit aan. Ook nu niet. Helemaal niet.
Lees meerJunior Sommelier Award voor Duitse Wijn 2017
Sjoerd Vunderink (Landstede – Zwolle) wint overtuigend de zesde Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn. Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef hun...
Lees meerTouristikstudie: Mosel gehört zu den Top-Reisezielen
In einer bundesweiten touristischen Studie belegt die Region Mosel einen Spitzenplatz beim Thema Kulinarik: Auf der Urlaubsmesse CMT in Stuttgart erhielt die Mosel beim ersten „Destination Brand Award“ die Bronzemedaille in der Kategorie „Kulinarische Reisen“.
Lees meerWines of Germany presents aromatic varieties at ProWein
"Bursting with Flavor: Germany's Aromatics" - Such is the slogan of the German Wine Institute (Wines of Germany, DWI) at this year´s ProWein Trade Fair in Düsseldorf. From 19 - 21 March, some twenty still and sparkling wines from different aromatic varieties will be available for tasting at the DWI Pavilion in Hall 13 (13A90).
Lees meerDuitse wijn tijdens Wine Professional
De belangstelling in Duitse wijn was boven verwachting tijdens de 15de editie van Wine Professional. Gedurende de 3 dagen werd de stand van Duitse wijn druk bezocht. De aanwezige wijnproducenten en importeurs van Duitse wijn keerden vol tevredenheid terug huiswaarts.
Lees meer