Actueel
Dé Nederlandse "aspergewijn" van 2018 is gekozen
Op zondag 18 februari jl. heeft een deskundige jury van de Verenigde Vinologen Nederland (VVN) dé Nederlandse Aspergewijn van 2018 gekozen.
Winnaar is August Ziegler Müller-Thurgau, ingezonden door Tire Bouchon uit Gouda.
Lees meer
Druivenoogst en wijnkarakter 2017 in de 13 Duitse wijngebieden
Vroege oogst, kleine hoeveelheden maar goede kwaliteit
De Duitse druivenoogst 2017 heeft goede tot zeer goede wijnkwaliteiten opgeleverd met in veel gevallen lage volumes.
Lees meerIn memoriam René van Heusden
Het leven laat zich soms van zijn donkerste kant zien. En daar wennen we nooit aan. Ook nu niet. Helemaal niet.
Lees meerJunior Sommelier Award voor Duitse Wijn 2017
Sjoerd Vunderink (Landstede – Zwolle) wint overtuigend de zesde Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn. Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef hun...
Lees meerTouristikstudie: Mosel gehört zu den Top-Reisezielen
In einer bundesweiten touristischen Studie belegt die Region Mosel einen Spitzenplatz beim Thema Kulinarik: Auf der Urlaubsmesse CMT in Stuttgart erhielt die Mosel beim ersten „Destination Brand Award“ die Bronzemedaille in der Kategorie „Kulinarische Reisen“.
Lees meerWines of Germany presents aromatic varieties at ProWein
"Bursting with Flavor: Germany's Aromatics" - Such is the slogan of the German Wine Institute (Wines of Germany, DWI) at this year´s ProWein Trade Fair in Düsseldorf. From 19 - 21 March, some twenty still and sparkling wines from different aromatic varieties will be available for tasting at the DWI Pavilion in Hall 13 (13A90).
Lees meerDuitse wijn tijdens Wine Professional
De belangstelling in Duitse wijn was boven verwachting tijdens de 15de editie van Wine Professional. Gedurende de 3 dagen werd de stand van Duitse wijn druk bezocht. De aanwezige wijnproducenten en importeurs van Duitse wijn keerden vol tevredenheid terug huiswaarts.
Lees meerWijnoogst Duitsland 2016 per gebied
Na een grandioze finale van een turbulent en uiterst arbeidsintensief jaar zijn de Duitse wijnproducenten in hun nopjes over de kwaliteit die het opgeleverd heeft. Volgens het DWI konden dankzij een perfecte nazomer in het hele land goed gerijpte en gezonde druiven geoogst worden.
Lees meerDuitsland oogst Eiswein 2016
In de vroege ochtenduren van 30 november 2016 zijn in Duitsland druiven voor Eiswein geplukt. Na eerste meldingen uit Saale-Unstrut op 21 november volgden producenten in diverse andere wijnbouwgebieden met het oogsten van diep bevroren druiven voor de productie van deze aromatische specialiteit.
Lees meerGastronomie beurs Utrecht
Op maandag 7 en dinsdag 8 november vindt de 6de editie van Gastronomie vakbeurs voor professionals in „Fine Food“ plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het Informatiebureau voor Duitse Wijn heeft een gezamenlijke “Duitse wijn” stand met 6 Nederlandse importeurs van Duitse wijn.
Lees meer