Actueel
Gastronomie beurs Utrecht
Op maandag 7 en dinsdag 8 november vindt de 6de editie van Gastronomie vakbeurs voor professionals in „Fine Food“ plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het Informatiebureau voor Duitse Wijn heeft een gezamenlijke “Duitse wijn” stand met 6 Nederlandse importeurs van Duitse wijn.
Lees meerRiesling & Co!
Op maandag 19 september jl. stroomde het evenementenplatform van de Amsterdam ArenA weer vol met enthousiaste Duitse wijnliefhebber. Het programma van de 14de editie van Riesling & Co. was weer veelomvattend.
Lees meerRieslingWeeks finalisten bekend
De Zesde editie van de RieslingWeeks zijn een groot succes geworden. Bijna 50 restaurants schreven in voor dit wijn-spijsevenement. De kennis over Duitse Riesling is sterk toegenomen en de wijnkeuze is gevarieerder dan ooit.
Lees meer
Wereldrecord: 14.565 euro voor een fles Riesling
Een Moetelriesling is geveild voor de recordprijs van 14.565,60 euro per fles. De Trockenbeerenauslese 2003 van Weingut Egon Müller-Scharzhof in Wiltingen aan de Saar behaalde daarmee de hoogste verkooprijs die ooit door een Duitse wijn bereikt werd.
Lees meerRestaurant Scheepskameel
Restaurant "Scheepskameel" in Amsterdam is het eerste restaurant in Nederland dat uitsluitend Duitse wijnen op de wijnkaart heeft! "De Scheepskameel" heet het nieuwe hippe restaurant op het Marineterrein in Amsterdam-Oost. Een absolute "must" voor Duitse wijnvrienden en genieters om Duitse wijnen te ontdekken.
Lees meerKoningsdag 2016
De weergoden konden de pret niet bederven! Tijdens Koningsdag voeren de 2 boten "Riesling is King" ons door de Amsterdamse grachten met maar liefst 80 genodigden aan boord, waaronder wijnhandelaren, sommeliers en pers. Tijdens de tocht konden de aanwezigen wijnen proeven van 5 Duitse wijnproducenten van Generation Riesling: Strauch Sektmanufaktur -...
Lees meerJunior Sommelier Award 2016
Mandy Bosinga (Noorderpoort - Groningen) wint overtuigend de vijfde Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn. Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef...
Lees meerWines of Germany maken twee nieuwe "Riesling Fellows" bekend
De "Riesling Fellowship" werd opgericht in 2007, een bekroning voor een wijnprofessional die zich uitermate ingezet om Duitse Riesling Internationaal nog meer bekendheid te geven. Albert De Jong, wijnschrijver en wijnspecialist had dit jaar de eer om deze welverdiende prijs in ontvangst te nemen.
Lees meerWine Professional 2016
Ook tijdens de 14de editie van Wine Professional was het Informatiebureau aanwezig samen met 15 wijnproducenten uit verschillende Duitse wijnbouwgebieden en 2 importeurs. Er werd volop geproefd tijdens de 3-daagse beurs. De standhouders keerden met een tevreden gevoel terug naar hun wijngaarden.
Lees meerEiswein krönt den Jahrgang 2015
Das Warten auf den tiefen Frost hat sich doch noch gelohnt. am 18. Januar konnten vereinzelt Betriebe in nahezu allen deutschen Anbaugebieten Riesling-, Silvaner und Spätburgundertrauben für die Eisweinbereitung lesen. Mit bis zu minus elf Grad Celsius waren die Bedingungen hierfür optimal.
Lees meer