Details

Een succesvolle 20ste editie van Riesling, Pinot & Co. op maandag 26 juni in Utrecht!

28-06-2023

Eergisteren was het zover, de 20e editie van Riesling, Pinot & Co. 2023 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. 's Ochtends 2 masterclasses met 150 deelnemers en 's middag de proeverij met nog eens 200 extra bezoekers.


Traditiegetrouw, startten we ook deze keer met 2 masterclasses.

In de eerste masterclass draaide het naast Duitse Riesling, Pinot & Co ook om kaas. Terroir en wijn is iets waar we veel over parten: hoe een plaats en zijn tradities een wijn vormgeven. Maar hoe zit het met kaas - is er iets vergelijkbaars?
Meester Affineur René Koelman van Bourgondisch Lifestyle & Kaasfort Amsterdam, en de Berlijnse wijn- en kaasexpert Ursula Heinzelmann bewezen tijdens de masterclass dat dit het geval is aan de hand van een reeks spannende nieuwe Duits-Nederlandse pairings.

Lars Daniëls, Magister Vini, nam de tweede masterclass voor zijn rekening. Hij besprak de witte Burgundersoorten van Duitsland en ging nader in op tradities, trends en topklasse van deze druiven.
Hun aanplant neemt gestaag toe, de divesiteit aan stijlen is groot en bovenal: ze zijn heel goed geworden. 
Ook bij deze sessie werden een aantal bijpassende flights geschonken.
Klik hier voor de pdf van deze presentatie

Twee boeiende thema's en een mooie start van de dag!

Ruim 33 Duitse wijnproducenten en 9 importeurs/wijnhandelaren stelden 's middags hun wijnen aan het Nederlandse vakpubliek voor.

Het was een mooie en geslaagde dag waarbij weer meer kennis vergaard is, nieuwe contacten zijn geleged en veel moois in de proefglazen geschonken werd.

Dank aan iedereen die aanwezig was en aan de sponsoren: Bourgondisch Lifestyle - Kaasfort Amsterdam en Arditi Expresso.

Noteer alvast maandag 24 juni 2024 voor de 21ste editie van Riesling, Pinot & Co.!


Terug Print