Details

Een succesvolle 21ste editie van Riesling, Pinot & Co. op maandag 24 juni in Utrecht!

26-06-2024

Eergisteren was het zover, de 21ste editie van Riesling, Pinot & Co. 2024 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. 's Ochtends 2 masterclasses met 150 deelnemers en 's middag de proeverij met nog eens 200 extra bezoekers.


En traditiegetrouw, startten we ook deze 21ste editie van Riesling, Pinot & Co. met 2 masterclasses.

In de eerste masterclass draaide het om PIWI-wijnen. Een sessie waarin Prof. Dr. Ulrich Fischer, Head of Institute for Viticulture and Oenology, meer vertelde over de stilistische diversiteit van Duitse PIWI wijnen en hun kwalitatieve perceptie door Europese consumenten. Uiteraard begeleid door bijpassende wijnen.
Klik hier voor de pdf van deze presentatie

Daarna volgde de masterclass Riesling & Terroir onder leiding van Lars Daniels MV. Riesling is bij uitstek het druivenras om de diversiteit van het Duitse terroir te laten zien.
In deze sessie kwamen o.a. klimatologische verschillen, verschillen door de bodem maar ook aandacht voor de menselijke invloed, aan bod. Ook bij deze sessie werden een aantal bijpassende flights geschonken.
Klik hier voor de pdf van deze presentatie

Twee boeiende thema’s en een mooie start van de dag!
Veel dank aan Prof. Dr. Ulrich Fischer en Lars Daniels

Ruim 33 Duitse wijnproducenten en 7 importeurs/wijnhandelaren stelden 's middags hun wijnen aan het Nederlandse vakpubliek voor.

Het was een mooie en geslaagde dag waarbij weer meer kennis vergaard is, nieuwe contacten zijn gelegd en veel moois in de proefglazen geschonken werd.

Dank aan iedereen die aanwezig was en aan de sponsoren: Bourgondisch Lifestyle - Kaasfort Amsterdam en Arditi Expresso.

Noteer alvast maandag 23 juni 2025 voor de 22ste editie van Riesling, Pinot & Co.!


Terug Print