Wij over ons

Wie zijn we en wat doen we

In 1975 heeft het Deutsches Weininstitut in Mainz het Informatiebureau voor Duitse wijn in Nederland opgericht. Nederland is naast de Verenigde Staten het belangrijkste exportland voor Duitse wijn.

Het Informatiebureau voor Duitse wijn geeft voorlichting aan handel, horeca, onderwijs en consument en onderhoudt nauwe contacten met de Nederlandse pers. Naast het behandelen van telefonische, schriftelijke en digitale vragen over wijnen uit Duitsland, organiseert het informatiebureau onder meer proeverijen, gastcolleges voor hotelscholen en persreizen. Ook initieert het informatiebureau, in samenwerking met de handel, spraakmakende acties die het assortiment Duitse wijnen ondersteunen.

Meer informatie

Voor nog uitgebreidere informatie verwijzen wij u naar de meertalige website van het Deutsches Weininstitut: www.deutscheweine.de. Wilt u de informatie liever nalezen in het Nederlands, dan kunt u diverse folders bestellen via folders aanvragen. Heeft u een specifieke vraag en u kunt het antwoord niet vinden op de site van het Deutsches Weininstitut, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.


Informatie en contact

Informatiebureau voor Duitse Wijn
c/o Primal
Verlengde Poolseweg 16
4818 CL Breda

Tel. : 076-52 44 680
Fax : 076-52 45 010
info[at]duitsewijn(dot)nl