Hoogtepunten Details

terug

Weingut Wilhelm Kern: dynamisch doorbroken houten gevel voor wijnen zonder franje

Hoogtepunten van de wijncultuur: Württemberg

Sinds 2012 trekt een moderne, met larikshout beklede kubus in het Remstal alle aandacht. Het is de nieuwbouw van Weingut kern in het Württembergse Kerner-Rommelshausen.

Bijzonder eraan is de houten voorgevel met zijn dynamisch gebogen openingen die aan het silhouet van een heuvelachtig wijngaardlandschap doen denken. Ze doorbreken de strenge geslotenheid van het vlakke hallengebouw en zorgen voor opwindende accenten in de verder onopvallend gehouden façade.

“Dezelfde afwezigheid van opsmuk die kenmerkend is voor onze wijnen en ons zelf is ook in ons bedrijfsgebouw terug te vinden”, aldus opdrachtgevers Ulrich Kern en zijn zoon Friedrich. Met uitgestrekte en grotendeels ononderbroken vlakken willen ze een sfeer van rust creëren waarin de bezoekers zich kunnen concentreren op waar het werkelijk om gaat: de wijnen van het wijngoed. De vinotheek met zijn grote glazen pui ligt in een hoek de begane grond aan de kant van het noorden. Een glazen binnenplaats zorgt ook binnenin het gebouw voor een vriendelijke atmosfeer mer veel licht die ideaal is voor het proeven. Verschuifbare scheidingswanden maken het mogelijk het evenementengedeelte op maat in te richten.

Ook de kelder en het kantoor komen licht en helder over. Op de bovenverdieping is het woongedeelte ondergebracht. “Met de bouw van de nieuwe kelder hadden we de unieke gelegenheid om alles individueel en afgestemd op onze behoeften af te stemmen en te ontwerpen”, zo heet het bij de familie Kern. Samen met ingenieurs- en architectenbureau Scheel und Inselsbacher uit Fellbach is een ruimteconcept ontwikkeld dat een passend kader biedt aan de producten van het wijngoed. Die kunnen daarin hun eigen karakter volledig ontplooien. Even belangrijk was het om een aangename werksfeer te hebben. Hun devies is immers: “Architectuur moet in de eerste plaats de mensen ten goede komen en tot doel op zich zelf worden.”


Höhepunkte der Weinkultur 2013 02
Höhepunkte der Weinkultur 2013 01

Contact

Weingut Wilhelm Kern

Wilhelm-Maybach-Straße 25
71394 Kernen-Rommelshausen

Tel. : +49 7151 276679-0
Fax : +49 7151 276679-250
info[at]kern-weine(dot)de
www.kern-weine.de

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8 tot 18 uur
Zaterdag van 8 tot 14 uur

Drucken Drucken