Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2016

Baden - Am Dasenstein

De Dasenstein ligt in de wijngaarden van Kappelrodeck met uitzicht op de Rijn en het Zwarte Woud. Vanaf dit natuurmonument in de wijngaarden van Kappelrodeck kan je genieten van een uniek uitzicht over het Rijndal tot aan de Dom van Straatsburg en, aan de achterkant, het Hornisgrinde-massief als de hoogste top in het noordelijke Zwarte Woud.

De rotsformatie ligt aan een Weinlehrpfad en ook een multimedia-wandelroute passeert het uitzicht. De legende van de Hex vom Dasenstein vertelt ons dat de mooie jonkvrouw van het kasteel, verstoten door haar vader en minnaar, zich ooit op deze plek terugtrok en als een eenzame heks in de grot woonde. Vandaag de dag is Dasenstein met de gelijknamige hut ook een plek voor feesten en rust.

Als een breedgeschouderde reus verschijnt de Hornisgrinde boven Kappelrodeck en laat hij de koude oostenwind van zijn brede rug stuiteren. Dasenstein, idyllisch gelegen in het midden van de wijngaarden van Kappelrodeck is een toeristische attractie en een populair recreatiegebied in het Achertal. Kappelrodeck is een ideaal uitgangspunt voor excursies in de regio. Steden als Straatsburg, Baden-Baden, Freiburg of Bazel liggen vlakbij. En een van de mooiste landschappen van Duitsland wacht op je!


4,5
Aantal kilometers

2
Tijdsduur in uren

Baden - Am Dasenstein

Startplaats

Winzerkeller Hex vom Dasenstein eG, Burgunderplatz 1, 77876 Kappelrodeck

Eindpunt

Dasenstein-Hütte

Moeilijkheidsgraad

einfach

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken Drucken