Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2020

Kleine Kalmit

Boven het wijndorp Ilbesheim rijst de "kleine Kalmit" op boven een zee van wijngaarden en biedt een adembenemend uitzicht over de pittoreske wijndorpjes en over de kam van het Pfälzerwald. De Mater Dolorosa-kapel, die van veraf zichtbaar is, troont op de top. Het "Schönste Weinsicht” ligt in het biosfeerreservaat van het Pfälzerwald in de buurt van de stad Landau. Je kunt het bereiken op de "Rebenmeerweg" (wijnrankenpad) tijdens een mooie en rustige wandelroute.

De 4,8 kilometer lange luswandeling start op de parkeerplaats van de "alla-hopp" speeltuin in Ilbesheim en leidt eerst door het dorp en verder in oostelijke richting door de wijngaarden naar Wollmesheim. Dan volgt een korte klim over de bergkam naar het spectaculaire uitkijkpunt bij de kapel. Langs talrijke rust- en picknickplaatsen en de "Kalmitwingert" leidt het pad terug naar de start bij de avontuurlijke speeltuin - een must voor kinderen!

De tocht is een makkelijke wandeling door de wijngaarden over voornamelijk geplaveide paden. Op de kam en in de afdaling bestaat het pad uit grind en is daardoor in beperkte mate geschikt voor kinderwagens, maar het is zeker haalbaar.


5
Aantal kilometers

1,5
Tijdsduur in uren

Kleine Kalmit

Startplaats

Parkplatz am alla-hopp Spielplatz

Eindpunt

Parkplatz am alla-hopp Spielplatz

Moeilijkheidsgraad

leicht

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken Drucken