Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2020

Michaelsberg Cleebronn

De Michaelsberg - ook wel de "bewaker van de Zabergau" genoemd - ligt naast het wijndorp Cleebronn aan de Württembergse Wijnroute. Met zijn 394 m stijgt de kegelberg uit de vlakte en biedt een fantastisch panorama tot aan de Königstuhl en de Katzenbuckel in het Odenwald, het Löwensteiner gebergte en de Schäbische Alb.

Op het 35m brede en 60m lange plateau bevindt zich een voormalig kapucijnenklooster, dat tegenwoordig als jeugd- en conferentiecentrum voor het bisdom Rottenburg-Stuttgart wordt gebruikt. De christelijke kapel "St. Michael" staat centraal, is gerenoveerd en wordt beschouwd als een juweeltje. Het werd al in de Middeleeuwen gebruikt als bedevaartsoord. Het is een plaats met een geschiedenis die teruggaat tot de Keltische periode. Aangenomen wordt dat in de 5e eeuw voor Christus er op de Michaelsberg een Keltische nederzetting was. Bij opgravingen is ook een Romeins heiligdom gevonden, waarschijnlijk een tempel voor Luna.

De Michaelsberg is omgeven door wijngaarden. Deze nodigen uit tot mooie wandelingen. In de omgeving zijn er ook talrijke goed bewegwijzerde wandelroutes van het natuurpark Stromberg-Heuchelberg.

Aan de voet van de Michaelsberg bevindt zich het oudste recreatiepark van Duitsland, het pretpark "Tripsdrill" met bijhorende dierentuin. In het noorden ligt het kasteel Neumagenheim.


3,5
Aantal kilometers

1
Tijdsduur in uren

Michaelsberg Cleebronn

Startplaats

Parkplatz Katharinenplaisir an der K 2150

Eindpunt

Parkplatz Katharinenplaisir an der K 2150

Moeilijkheidsgraad

leicht

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken Drucken