Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2020

Petermanns Ruh

De wandeling begint bij het Schloss Darmstadt. Het leidt door de wijngaarden Stachelberg, Steingerück en Herrnberg en over het marktplein van de historische oude binnenstad. Nadien gaat het naar het noorden over de Kappesgärten en na het oversteken van de Richer Straße, tot aan het Ziegelwald. Na ongeveer een kilometer gaat het naar het oosten en leidt het door de Stachelbergse wijngaard naar de Wendelinuskapelle (Wennelhaisje).

De Stachelberg is met 27,5 hectare de op één na grootste wijngaard in het Bereich Umstadt. De zeer vruchtbare bodem bestaat uit kwartsporfier met bariet en löss. De rondweg leidt ons nu langs de wijngaarden verder naar het zuiden, naar de site van Steingerück. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de oude stad van Umstadt. In het centrum zien we de toren van de protestantse stadskerk achter de wijngaarden oprijzen. De wijngaard Steingerück beslaat 14,0 hectare en heeft ook kwartsporfier en löss als ondergrond. Na ongeveer een kilometer dalen we nu af in het Raibachdal. We steken de landweg over en beginnen de klim naar de Buschel. Wanneer we de top bereiken en bij mooi weer, worden we beloond met uitzicht op Frankfurt. Een informatietafel markeert het gezichtspunt en verklaart het uitzicht.

Nu volgen we een veldweg met een prachtig uitzicht in zuidwestelijke richting naar de Herrnberg, waarbij we het bos aan onze rechterzijde houden. Na ongeveer een kilometer gaan we naar het westen op het Weinlehrpfad. Bij enkele wijngaarden staan informatieborden met uitleg over de verschillende, aangeplante druivenrassen. Extra panelen geven informatie over geologie, geografie en ecologie.

Het uitzichtspunt Petermanns Ruh ligt ongeveer 450m ten zuidwesten van de bosparkeerplaats achter de boerderij en is makkelijk te voet te bereiken zonder de U2-lusroute te hoeven lopen. Vanaf de parkeerplaats loop je ongeveer 50 meter naar het zuiden en dan ga je naar het westen op het Weinlehrpfad. Vanaf de locatie Herrnberg loop je nu via de Steinbornshohl (Lösshohlweg) de historische oude binnenstad in en over het marktplein terug naar de burcht Darmstadt.

Wandelroute U2: Het Odenwälder Weininsel WanderWeg, toegang: oude stadsparkeerplaats bij het kasteel Darmstadt. Deze wandelroute is bekroond met het kwaliteitskeurmerk van de Odenwaldklub "Wanderbarer Odenwald".


11
Aantal kilometers

3
Tijdsduur in uren

Petermanns Ruh

Startplaats

Groß-Umstadt, Altstadtparkplatz am Darmstädter Schloss

Eindpunt

Rundweg Weininsel, Schönste Weinsicht: Petermanns Ruh

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken Drucken