Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2020

terroir f Stetten

Plaatsen die je je nog lang herinnert, waarvan het uitzicht adembenemend is, die je het landschap als een open boek laten lezen. Deze magische plaatsen hebben een naam in Franken, het land van Silvaner: terroir f. De terroirpunten zijn niet alleen een uitkijkplatform, maar hier smelt architectuur en landschap perfect samen. Het terroir f-punt in Stetten is een van de mooiste wijngezichten van 2020. Tijdens een wandeling leer je de magie ervan kennen.

Vanaf de “Weinwander” parkeerplaats, die gemakkelijk te bereiken is vanaf de verbindingsweg (MSP 8) tussen Himmelstadt (B27) en Stetten, ga je richting Rotberg. Onderweg vind je informatie over wijnbouw en ruilverkaveling. Het pad gaat verder naar de historische wijngaard en de wijnkapel. Van daaruit gaat het verder naar de Stein-Weinhütte, waar je kunt pauzeren met uitzicht op het Main-dal waar hellingen bezaaid zijn met wijngaarden. Langs het Main-dal wacht de wandelaar niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook informatie over de terrasmuren en de geologie van het Frankische wijnland. Eenmaal bij het terroir f point Stetten, een van de magische punten van Franken, beloont een prachtig uitzicht de wandelaar. Hoog boven het Frankische land, dat een grote verscheidenheid aan planten en dieren herbergt, zweeft het uitkijkpunt, dat symbool staat voor het belang van het behoud van de natuur en de biodiversiteit.

Het stalen uitkijkplatform ensceneert vakkundig het culturele landschap van de wijn met een adembenemend 360 graden panoramisch uitzicht. Van daaruit strekt het panorama zich uit tot aan Würzburg en tot ver in de Spessart. De terrasvormige stenen muren die als zitplaatsen dienen zijn opgespeld in de vorm van een amfitheater. Ze symboliseren het meanderende verloop van de Main en zijn gebouwd met stenen uit het Frankische Trias: rode zandsteen, mosselkalk en keuper.


4,5
Aantal kilometers

1,5
Tijdsduur in uren

terroir f Stetten

Startplaats

Ortskern von Stetten, Kirche St. Albanus (alternativ: Wanderparkplatz auf der Höhe)

Eindpunt

Ortskern von Stetten, Kirche St. Albanus

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken Drucken