Mooiste uitzichten

Mooiste uitzichten 2012
Sachsen

Uitzicht op Belvedere

In het stadsdeel Niederlößnitz van Radebeul ligt het door wijngaarden omgeven  Schloss Wackerbarth. Op de rechteroever van de Elbe en onder de rook van Dresden liet rijksgraaf Christoph August von Wackerbarth, veldmaarschalk en minister onder de Saksische keurvorst August de Sterke, rond 1730 dit barokensemble als thuis voor zijn oude dag bouwen. Hij noemde het daarom Wackerbarths Ruh. Vanaf dit ‘mooiste wijnuitzicht՚ heb j een verrukkelijke blik op het unieke ensemble van prieel Belvedere, baroktuin und slot Wackerbarth zelf in het lieflijke landschap van het Saksische Elbedal. 

read more
Mooiste uitzichten 2012
Württemberg

Uitzicht vanaf de Himmelsleiter

Dit ‘mooiste wijnuitzicht՚ ligt boven de samenvloeiing van Enz en Neckar. Van hieruit heb je een unieke blik op Besigheim, het mooiste wijndorp van Duitsland. Aan je rechterhand, in zuidelijke richting, strekt zich het Enzdal uit met aan de westkant zijn steile terraswijngaarden (Niedernberg) en stroomopwaarts aan de oostelijke kant de Enzhälde.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Ahr

Sondersberg

Het mooiste wijnzicht 2016 is het panorama vanuit de Sondersberg op een uniek en onvergetelijk landschap op Dernau met zijn wijngaardhellingen en het verloop van de Rotweinwanderweg. Op de achtergrond zie je de Krausberg.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Baden

Am Dasenstein

Dasenstein ligt in de wijngaarden van Kappelrodeck met uitzicht op de Rijn en het Zwarte Woud.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Franken

Wijnzicht Iphofen

Rondom Rödelsee en "zijn" Schwanberg zijn eeuwenlang vele legendes ontstaan. Veel ervan worden uitgelegd op de stations "Wijn & Waarheid", die het wandelpad TraumRunde door de wijngaarden naar de wijntempel begeleiden. De uitdagende klim naar het plateau wordt beloond met een prachtig uitzicht en het unieke kasteelpark. Op de steile afdaling kom je langs de "terroir f", een "magische plek van de Frankische wijn", die ook het "mooiste wijnzicht 2016" in Frankenland biedt.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Hessische Bergstraße

Zicht op de Schlossberg

Vanaf het uitkijkpunt zie je over de oude binnenstad van Heppenheim met de St. Peterskerk ("Dom der Bergstraße") tot aan de Heppenheim Schlossberg. Op de top staat de Starkenburg, die het wijnbouwgebied de naam "Region Starkenburg" heeft gegeven.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Pfalz

Burchtruïne Wachtenburg

De "Schönste Weinsicht", gelegen aan de rand van Wachenheim, biedt een uitzicht op de burchtruïne Wachtenburg - het herkenningspunt van de traditionele wijn- en mousserende wijnstad Bad Dürkheim aan de deutsche Weinstrasse.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Rheingau

Burgruine Scharfenstein

Wanneer iets buiten de begaande paden ligt, kan het wel eens iets bijzonder zijn. Kiedrich levert het bewijs. Wie vroeger langs de Rijn liep, moest heel goed kijken om het dorp in de verte te zien. Alleen Kasteel Scharfenstein kwam uit de zee van wijngaarden te voorschijn.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Rheinhessen

Winzeralm Siefersheim

De Winzeralm bij Siefersheim is een van de hoogtepunten op de Hiwweltour Heideblick. Deze prachtige wandelroute, geopend in 2014, leidt direct langs het uitkijkpunt. "Als er met de vlag wordt gezwaaid, wordt er wijn geserveerd" - en dit is van de familie Zimmermann die de Winzeralm runt. Wijnen van eigen productie en kleine lekkernijen staan op het programma.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Mittelrhein

Zicht vanaf Krahnenberg

De "Andernacher Krahnenberg" is als het ware de "huisberg" van de stad, hij steekt boven de Rijn uit, aan de voet ervan ligt de "Alte Krahnen", die de stad zijn naam gaf en die tot 1911 als steen- en torenkraan werd gebruikt voor het laden van molenstenen, tufsteen en wijn. De Krahnenberg met het Andernachse stadsbos dient als lokaal recreatiegebied en wordt door de burgers gebruikt voor wandeltochten.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Mosel

Zummethöhe, Trittenheim

Vanaf de Zummethöhe heb je een prachtig uitzicht op de beroemde Moezelmeander bij Leiwen en Trittenheim. Aan het uitkijkpunt is een grote parkeerplaats voor wandelaars, bankjes om uit te rusten en een restaurant/hotel.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Nahe

Wijngaarden van Meddersheim

De Meddersheim Altenberg - de naar het zuidelijk gerichte steile helling is met ongeveer 44 ha de grootste wijngaard van het dorp.

read more