Mooiste uitzichten

Mooiste uitzichten 2016
Saale-Unstrut

Höhnstedter Kreisberg

Het zicht vanaf de Höhnstedter Kreisberg ligt aan de Mansfelder Seen wijnroute. Dit uitkijkpunt ligt binnen de Grosslage  "Höhnstedter Kelterberg" direct aan de wijngaard "Höhnstedter Kreisberg".

read more
Mooiste uitzichten 2016
Sachsen

Proschwitz-blik

Het uitkijkpunt bij de Proschwitz-wijngaardhut over de Proschwitz-wijngaarden met de Albrechtsburcht van Meissen ligt direct aan de Sächsischen Weinwanderweg. De wijngaard en het wijnhuisje staan open voor wandelaars. De wijngaarden worden nu beheerd door Weingut Schloss Proschwitz Prinz zur Lippe.

read more
Mooiste uitzichten 2016
Württemberg

Hessigheimer Felsengärten

Het mooiste wijnzicht 2016 van Württemberg 2016 bevindt zich in de Hessigheimer Felsengärten. Het biedt een weids uitzicht over de Neckar- en Enz-valleien, tot aan Stuttgart, dat op ongeveer 25 km afstand ligt. Aan de voet van de Felsengarten liggen de terraswijngaarden van de topwijngaard 'Wurmberg'.

read more
Mooiste uitzichten 2020
Ahr

Saffenburgse burchtruïne, Mayschoß

Het "Mooiste Wijnzicht 2020" is het uitzicht vanaf het kasteelplateau van de 11de eeuwse ruïne van Saffenburg boven Mayschoß. Het biedt een uniek uitzicht op het pittoreske wijndorp Mayschoß. Vanaf de oudste burchtruïne in het Ahrdal heb je een prachtig uitzicht op de wildromantische Ahr met zijn steile wijnterrassen, evenals op de wijngaard Mayschosser Mönchberg met de kerk en het oude klooster.

read more
Mooiste uitzichten 2020
Baden

Uitzicht vanaf de Texaspas

De Texaspas is een uniek stukje natuur. Het is te vinden op de weg die door de Kaiserstuhl tussen Kiechlinsbergen en Oberbergen slingert.

read more
Mooiste uitzichten 2020
Franken

terroir f Stetten

Het mooiste wijnzicht van Franken in 2020: het Terroir f in Stetten laat zien hoe het cultuurlandschap van het vaderland van Silvaner (sinds 1659) zich heeft gevormd en welke betekenis de rivier de Main heeft voor de wijnbouw in Franken. Vanaf het uitkijkplatform hoog boven de Frankische graslanden strekt het prachtige verzicht zich uit tot ver in het wijndal van de Main en biedt het uitzicht tot aan Würzburg en ver in de Spessart.

read more
Mooiste uitzichten 2020
Hessische Bergstraße

Petermanns Ruh

Vanuit de wijngaard Umstädter Herrnberg kijken we naar het zuiden over het dal van de Wächtersbach en zien we op de achtergrond de burcht van Otzberg oprijzen. De zachte overgang van de uitlopers van het Odenwald naar het heuvelland van Reinheim biedt een uitzicht dat de wijnbouwer Karl Petermann al waardeerde toen hij er met vooruitziende blik voor zorgde dat dit uitzicht ons nog steeds uitnodigt om te blijven genieten. En zo draagt het uitzichtpunt zijn naam: Petermanns Ruh.

read more
Mooiste uitzichten 2020
Pfalz

Kleine Kalmit

De kleine Kalmit is een 270 meter hoge heuvel aan de rand van het Pfälzerwald, waarvan het uitzicht een van de mooiste is van de hele Pfalz. Het is een geologisch relikwie uit de Tertiaire periode, toen een oceaan een sedimentaire laag van schelpen en koralen afzette. Vandaag vormt de zogenaamde mosselkalk niet alleen het landschap, maar het is ook de basis van de topwijnen die er vandaan komen.

read more
Mooiste uitzichten 2020
Rheingau

Ruine Nollig, Lorch

Een prachtige locatie is het uitzicht vanaf de kleine rustplaats onder de ruïnes van Nollig. Vanaf de Wisperbrücke brug in Lorch kan je in iets minder dan 30 minuten een rotspad beklimmen. Het steilste gedeelte is beveiligd met staalkabels, een alternatieve route is mogelijk. Boven ben je ook aan de Rheinsteig, de premiumroute van Wiesbaden-Biebrich naar Bonn.

read more
Mooiste uitzichten 2020
Mittelrhein

Nürer Kopf

Vanaf de Nürer Kopf boven Leutesdorf geniet je van het uitzicht over de Rijn richting Neuwied.

read more
Mooiste uitzichten 2020
Mosel

Heldensicht

Prachtige dagwandeling van bijna 17 km langs de middenmoezel. Door steile hellingen en bossen en een natuurreservaat. De wandeling leidt door het oorspronkelijke en huidige Moezeldal. Want tijdens de Oertijd stroomde de rivier ten noorden van Lieser. Onderweg komt het pad ook delen van de ObstArtTrail bij Wehlen en het Walderlebnispfad op het plateau van Lieser en Kues.s.

read more
Mooiste uitzichten 2020
Nahe

Am Kertzer Wäldchen, Niederhausen

De zuil van de “Schönste Weinsicht Nahe 2020” ligt net onder de Kertzer Wäldchen direct naast de Niederhäuser Weinwanderweg en biedt een ideale rustplaats met twee ligstoelen en een indrukwekkend uitzicht op de wijngaarden rond Niederhausen en op de Lemberg.

read more