Druivenrassen
Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.
Feiten
-
> 100
Druivenrassen
-
103.000
Hectare wijngaarden
-
1/3
rode druivenrassen
-
2/3
witte druivenrassen
Weiße Rebsorten
-
Druivensoort Gutedel De bijzondere charme van de Guteldelwijnen ligt in hun neutrale smaak, die het terroir uitdrukt.
-
Druivensoort Grauburgunder Het druivenras reisde in de 14e eeuw van Bourgondië naar Zwitserland, Hongarije en vermoedelijk van daaruit naar Duitsland.
-
Druivensoort Morio-Muskat Muskaatboeket met intense bloemige, aromatische noten
Rote Rebsorten
-
Druivensoort Trollinger In Württemberg is Trollinger de meest verbouwde rode wijnvariëteit, vóór Lemberger en Schwarzriesling.
-
Druivensoort Portugieser Portugieser wordt beschouwd als een ongecompliceerde en frisse wijn.