Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.

Feiten

  • > 100

    Druivenrassen

  • 103.000

    Hectare wijngaarden

  • 1/3

    rode druivenrassen

  • 2/3

    witte druivenrassen

Weiße Rebsorten

  • Druivensoort Muskateller Krachtig, milde zuren

    Meer informatie
  • Druivensoort Ortega De Ortega-wijnen, die vaak het niveau van Auslese bereiken, worden gekenmerkt door fijn fruit en een perzikachtig aroma.

    Ortega
    Meer informatie
  • Druivensoort Silvaner Het Frankische druivenras produceert bijzonder wijnen op de Muschelkalk- en Keuperbodems.

    Silvaner
    Meer informatie

Rote Rebsorten

  • Druivensoort Lemberger De dieprode Lemberger wijnen overtuigen als lichte, fruitige wijnen wanneer ze jong zijn. Lemberger wijnen die op vat gerijpt zijn, worden gekenmerkt door hun zuiderse charme en warmte.

    Lemberger
    Meer informatie
  • Druivensoort Trollinger In Württemberg is Trollinger de meest verbouwde rode wijnvariëteit, vóór Lemberger en Schwarzriesling.

    Trollinger
    Meer informatie
  • Druivensoort Schwarzriesling Dit druivenras, dat oorspronkelijk uit Bourgogne komt, heeft alleen een late rijping en druivenvorm gemeen met Riesling.

    Schwarzriesling
    Meer informatie