Druivenrassen
Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.
Feiten
-
> 100
Druivenrassen
-
103.000
Hectare wijngaarden
-
1/3
rode druivenrassen
-
2/3
witte druivenrassen
Weiße Rebsorten
-
Druivensoort Müller-Thurgau Müller-Thurgau is na Riesling het belangrijkste druivenras in de Duitse wijnbouw.
-
Druivensoort Weißburgunder Elegante Weißburgunders, droog, met frisse zuren en fijn fruit zijn ideale menuwijnen, maar ook lichte zomerwijnen.
Rote Rebsorten
-
Druivensoort Spätburgunder Spätburgunder is het belangrijkste rode druivenras in Duitsland.
-
Druivensoort St Laurent fijne zuurgraad, milde tannine, fluweelzacht
-
Druivensoort Dornfelder Dornfelder, de levendige klassieker onder de Duitse rode wijnen, biedt een onmiskenbaar sterk en zacht genot voor wijnliefhebbers.