Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.

Feiten

  • > 100

    Druivenrassen

  • 103.000

    Hectare wijngaarden

  • 1/3

    rode druivenrassen

  • 2/3

    witte druivenrassen

Weiße Rebsorten

  • Druivensoort Morio-Muskat Muskaatboeket met intense bloemige, aromatische noten

    Morio-Muskat
    Meer informatie
  • Druivensoort Faberrebe Deze vroegrijpe, hoogproductieve druif produceert licht- tot goudgele, fruitige en elegante wijnen met een goed gestructureerde zuurgraad en een subtiele muskaatsmaak.

    Faberrebe
    Meer informatie
  • Druivensoort Gutedel De bijzondere charme van de Guteldelwijnen ligt in hun neutrale smaak, die het terroir uitdrukt.

    Gutedel auch als Chasselas bekannt
    Meer informatie

Rote Rebsorten

  • Druivensoort Acolon Fijne fruitsmaken en subtiele tannines kenmerken deze variëteit.

    Meer informatie
  • Druivensoort Regent Regent is een nieuwe variëteit die vurige, bijna mediterrane wijnen produceert.

    Regent
    Meer informatie
  • Druivensoort Dornfelder Dornfelder, de levendige klassieker onder de Duitse rode wijnen, biedt een onmiskenbaar sterk en zacht genot voor wijnliefhebbers.

    Dornfelder
    Meer informatie