Druivenrassen
Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.
Feiten
-
> 100
Druivenrassen
-
103.000
Hectare wijngaarden
-
1/3
rode druivenrassen
-
2/3
witte druivenrassen
Weiße Rebsorten
-
Druivensoort Morio-Muskat Muskaatboeket met intense bloemige, aromatische noten
-
Druivensoort Faberrebe Deze vroegrijpe, hoogproductieve druif produceert licht- tot goudgele, fruitige en elegante wijnen met een goed gestructureerde zuurgraad en een subtiele muskaatsmaak.
-
Druivensoort Gutedel De bijzondere charme van de Guteldelwijnen ligt in hun neutrale smaak, die het terroir uitdrukt.
Rote Rebsorten
-
Druivensoort Acolon Fijne fruitsmaken en subtiele tannines kenmerken deze variëteit.
-
Druivensoort Regent Regent is een nieuwe variëteit die vurige, bijna mediterrane wijnen produceert.
-
Druivensoort Dornfelder Dornfelder, de levendige klassieker onder de Duitse rode wijnen, biedt een onmiskenbaar sterk en zacht genot voor wijnliefhebbers.