Details

Nieuws Actueel

Duitse wijn centraal tijdens Haarlem Culinair!

07-09-2020

6 gerechten, 6 chefs en 5 Duitse wijnen. Dat was het opzet van Haarlem Culinair van 3 t/m 6 september. Meer dan 2.000 mensen genoten van dit culinaire spektakel!


Door Corona was een normaal verloop van Haarlem Culinair dit jaar niet mogelijk. Het was lange tijd zelfs onzeker of er überhaupt een editie kon plaatsvinden. Maar in aangepaste vorm konden toch heel wat mensen genieten van de heerlijke gerechten, bereid door lokale chefs, in combinatie met Duitse wijnen.

Gedurende 4 dagen en tijdens verschillende tijdslots kreeg de bezoeker volgend 6-gangenmenu voorgeschoteld (€45 pp). Daarbij was er keuze uit 5 mooie Duitse wijnen.

Gepekelde Zeeduivel met hangop, abrikoos, zee-eik en gari vinaigrette
Restaurant Monk

Zalm gemarineerd in Tom Yam, met miso, rode peper en bouillon van kalf en Sambai
Restaurant ML

Tonijn, Vadauvan, Avocado, Venkel
Restaurant Franzen – Megen & Maas

Carpaccio van Ossenhaas, met rucola en Parmegiano-Reggiano
Restaurant Napoli

Beef Teriyaki met komkommer zoetzuur, teriyakisaus en chips van lotuswortel
Restaurant Ome Pietje

Messeklever mousseline, gepofte ui, oesterzwam, eigeel, oude schapenkaas en gerookte amandel
Restaurant Pand 13 – Kaaskampanje

De begeleidende Duitse wijnen

Hausmann Riesling Classic

Wittmann Weisser Burgunder

Wittmann 100 Hügel Rosé

Gustavshof Dornfelder

Mosel Kristal Riesling Sekt


Terug Print