Mooiste uitzichten

Mooiste uitzichten 2020
Rheinhessen

Ruhkreuz Zornheim

Het uitzicht vanaf de Zornheimer Ruhkreuz ligt aan het begin van de Hiwweltour Zornheimer Berg. De gecertificeerde luswandeling leidt door boom- en wijngaarden. Met zijn panorama  biedt het een weids uitzicht over het Rheinhessische heuvelland tot aan het Odenwald en de Donnersberg.

read more
Mooiste uitzichten 2012
Ahr

Uitzicht vanaf de Altenahrer Eck

De wijngaardbenaming Altenahrer Eck gaat terug tot die van de burcht Ekka, die in 1249 werd opgetekend. Aan de westkant wordt de wijngaard begrensd dor de ruïne van Burg Are, in het oosten door de Ravenley, een markante rotspartij boven Reimerzhoven. Het Ahrdal is hier bijzonder nauw en schilderachtig met buitengewoon steile wijngaardterrassen die moeilijk te bewerken zijn.

read more
Mooiste uitzichten 2012
Baden

Uitzicht vanaf het eregedenkteken Lerchenberg

Het uitzicht gaat over de twee wijngaarden Meersburger Lerchenberg en Meersburger Bengel tot aan de Überlinger See en de beide fraaie gebouwen bij de haven van Meersburg. Het gele is dat van het Staatsweingut Meersburg, het roze het Droste-Hülshoff-Gymnasium (voormalig priesterseminarie).

read more
Mooiste uitzichten 2012
Franken

Casteller Schlossberg

De Schlossberg draagt als hoogste punt van het dorp de naam van de oorspronkelijke 12e eeuwse burcht van de graven van Castell. Sinds 1266 wordt de Schlossberg in oorkonden als wijngaard vermeld en staan zijn wijnen bekend om hun kwaliteit en eigen smaak.

read more
Mooiste uitzichten 2012
Hessische Bergstraße

Uitzicht vanaf de Bensheimer Paulus

Vanaf  het rustpunt in de wijngaard Bensheimer Paulus strekt het uitzicht naar het zuiden tot aan de Heppenheimer Starkenburg, met daar tussenin de  Heppenheimer wijngaarden Stemmler, Centgericht, Steinkopf en Schloßberg. Talrijke wijngaardhuisjes verlevendigen de wijngaarden. Naar het westen voert de blik over de Ried en de Rijnvlakte naar het Pfälzerwald en de Donnersberg. In noordelijke richting kijk je op Bensheim en de Hemsberg.

read more
Mooiste uitzichten 2012
Pfalz

Uitzicht op de Villa Ludwigshöhe

De Villa Ludwigshöhe behoort tot de meest opvallende bezienswaardigheden van de Pfalz, het op een na grootste Duitse wijngebied. De zomerresidentie van de Beierse koning Ludwig I werd gebouwd tussen 1846 en 1852 naar een ontwerp van de beroemde architect  Friedrich von Gärtner. Hij ligt boven Edenkoben en het betoverende wijndorp Rhodt met zijn schilderachtige, door kastanjebomen omzoomde Theresienstraße.

read more
Mooiste uitzichten 2012
Rheingau

Uitzicht vanaf het Geisenheimer Rothenbergkreuz

Met zijn 152,7 meter is hij niet echt hoog, maar wie een blik werpt op het kruis  op de top begrijpt onmiddellijk waarom de Geisenheimer hem hun ‘huisberg՚ noemen. De Rothenberg steekt boven de stad uit en is net zo beeldbepalend als zijn beroemde buurman Johannisberg.

read more
Mooiste uitzichten 2012
Rheinhessen

Uitzicht vanaf de Brudersberg

Vanaf de Brudersberg heb je bij mooi weer een optimaal vergezicht op de Hessische Ried tot aan Frankfurt (oostwaarts), verder tot aan de Taunus en de  Großer Feldberg (noordoosten) en anderzijds tot aan de buiging van de Rijn bij Oppenheim en het Odenwald met zijn Melibokus (zuidoostwaarts).

read more
Mooiste uitzichten 2012
Mittelrhein

Uitzicht vanaf het Wingertshäusje op Leutesdorf

Het Wingertshäusje (wijngaardhuisje) in Leutesdorf ligt direct op de steile helling van de Andernacher Poort, het nauwe dal aan het einde van de Beneden Mittelrhein tussen Leutesdorf en Andernach. Daar doorbrak de vanuit het Neuwieder Bekken komende Rijn de rotsen in noordwaarte richting om zich verder een weg te zoeken.

read more
Mooiste uitzichten 2012
Mosel

Uitzicht op de Saarbocht tussen Wiltingen en Kanzem

Het uitzicht vanuit de steile wijngaarden bij Wiltingen gaat in westelijke richting naar de oude arm van de Saar bij Kanzem (links) en de steile wijngaard Kanzemer Altenberg (rechts). Het uitzichtpunt is te bereiken via de Saar-Wein-Wanderweg door de wijngaarden Wiltinger Gottesfuß en Witlinger Kupp. Direct aan de voet van de Altenberg ligt verscholen achter bomen het wijngoed von Othegraven, eigendom van tv-presentator Günther Jauch.

read more
Mooiste uitzichten 2012
Nahe

Uitzicht vanaf de Friedensbrücke Bad Münster am Stein-Ebernburg

Dit ‘mooiste wijnuitzicht՚ vestigt de blik van de Friedensbrücke stroomopwaarts over de Nahe op het massief van de Rotenfels met de wijngaarden Bastei en Steigerdell.

read more
Mooiste uitzichten 2012
Saale-Unstrut

Uitzicht vanaf de Max-Klinger-Weinberg in de Naumburger Blütengrund

Op de Max-Klinger Weinberg in de wondermooie Blütengrund geniet je van een unieke flair in een bijna mediterrane ambiance. Je kijkt er uit over het idyllische, door glooiende heuvels omzoomde Saaledal met op de achtergrond het silhouet van de stad Naumburg.

read more