Details

German Wine Experience: een dag in het teken van Duitse wijn voor het Belgische vakpubliek

30-09-2020

Na maanden van onzekerheid vond op maandag 28 september in Antwerpen de eerste German Wine Experience plaats. Ondanks strenge coronamaatregelen is deze dag een groot succes geworden.


Verschillende sprekers hebben de 60 aanwezige vakmensen, waaronder pers, sommeliers en handelaars, de hele dag door kunnen informeren met boeiende Duitse wijnthema’s.

Na een korte, algemene inleiding over Duitse wijn sprak Lars Daniëls (PersWijn, Riesling Fellow) over Riesling en terroir, gevolgd door Prof. Dr. Ulrich Fischer (hoofd van het Instituut voor Wijnbouw en Oenologie in Neustadt) die vertelde over het vinifiëren en de diversiteit van Spätburgunder. Tot slot toonde Stefaan Soenen (PersWijn, Winetales) de magie van Duitse Prädikatswijnen, zowel jong als gerijpt.

De German Wine Expercience vindt om de twee jaar plaats, de volgende in 2022, hopelijk vrij van Corona. Volgend jaar komt er weer een editie van Riesling, Pinot & Co. Noteer alvast maandag 6 september 2021.

Enkele reacties:

“Indrukwekkende prestatie van het Informatiebureau voor Duitse Wijn om dit op zo'n schaal en volledig Covid-proof te organiseren”, Stijn Verleyen, docent

“Professionele organisatie van het Duitse Wijninstituut / Wines of Germany NL/BE! Super interessant”, Paul-Henri Cuvelier, Restauranthouder

“Bedankt voor dit leuke en goed georganiseerde evenement, dat zeker corona proof was! Heel goed gedaan!”, Riad Hoxhaxhiku, Sommelier

“Perfect georganiseerd en interessante wijnen!”, Jasper Van Papeghem, handelaar en voormalig Eerste Sommelier van België

“Het was echt geweldig! Interessante wijnen en sprekers, alles bij elkaar goed georganiseerd.”, Marc Roovers, pers

 


Terug Print