Details

Actueel

Riesling, Pinot & Co. 2024

27-02-2024

Erg blij zijn we de 21ste editie van Riesling, Pinot & Co. aan te kondigen! Deze zal plaatsvinden op MAANDAG 24 JUNI 2024 in het Spoorwegmuseum van Utrecht.


We bieden de keuze uit 2 programma's:

PROGRAMMA 1: 
Het complete programma; masterclasses, lunch en Riesling, Pinot & Co. 10.00 - 17.00 uur (verdere details hieronder)

PROGRAMMA 2:
Riesling, Pinot & Co. 13.30 - 17.00 uur (verdere details hieronder)

INHOUD VAN PROGRAMMA 1
Geen Riesling, Pinot & Co. zonder masterclasses. En naar goede gewoonte zorgen we ook dit jaar weer voor boeiende thema's van topsprekers. We zijn daarom bijzonder trots op volgend programma:

Masterclasses 10.00 - 12.30 uur

  • Masterclass 1: Stilistische diversiteit van Duitse PIWI wijnen en hun kwalitatieve perceptie door Europese consumenten
    Prof. Dr. Ulrich Fischer Head of Institute for Viticulture and Oenology

    PIWI-variëteiten combineren op basis van klassieke veredeling de positieve geur- en smaakeigenschappen van de Vitis vinifera-druif met de resistentiegenen van wilde Amerikaanse en Aziatische Vitis-soorten. Hierdoor kan de teler van PIWI-wijnstokken het aantal jaarlijkse bespuitingen met pesticiden terugbrengen tot twee, in plaats van 7 of zelfs 14 behandelingen in de biologische wijnbouw. Hoewel de duurzaamheid van PIWI-variëteiten voor de hand ligt, zijn veel wijnboeren terughoudend om ze aan te planten, vanwege de onbekende namen van de variëteiten en de sterke vraag van consumenten naar traditionele variëteiten zoals Riesling of Spätburgunder. In het 4-jarig onderzoeksproject VitiFIT zijn wijnen gemaakt van PIWI en traditionele variëteiten van dezelfde wijngaard en in vier verschillende stijlen. De wijnen werden beoordeeld door een getraind panel van wijnmakers en wijnkenners uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en Denemarken en het werd duidelijk dat PIWI-wijnen net zo goed en soms zelfs beter worden gevonden dan de traditionele rassen. Verdere resultaten zullen worden gepresenteerd in de Masterclass, evenals uitstekende vertegenwoordigers van Duitse PIWI-wijnen.
  • Masterclass 2: Riesling & Terroir 
    Lars Daniels MV

    Riesling is bij uitstek het druivenras om de diversiteit van de Duitse terroirs uit te drukken. De edele druif staat in alle 13 Anbaugebiete aangeplant en geeft expressieve wijnen in meerdere klimaten en van diverse bodemtypen. En nu Duitse Riesling steeds vaker droog is, komt het karakter van zijn herkomst nog beter door. Magister Vini Lars Daniëls behandelt in deze presentatie met proeverij de actuele kennis over terroirexpressie. Hij beschouwt das Deutsche Terroir van groter naar kleiner, van klimatologische verschillen naar verschillen door de bodem, met natuurlijk ook aandacht voor de menselijke invloed. En uiteraard aan de hand van zorgvuldig uitgekozen Rieslings.

Walking lunch 12.30 - 13.30 uur
De aansluitende walking lunch is de ideale gelegenheid om met collega's even bij te praten. Tijdens de walking lunch kan je als eerste kennismaken met de wijnen van de ca. 40 standhouders op de namiddagpresentatie van Riesling, Pinot & Co.

Riesling, Pinot &Co. 13.30 - 17.30 uur
Tussen 13u30 en 17.30 uur stellen ca. 40 Duitse wijnproducenten en Nederlandse importeurs hun gamma aan het Nederlandse vakpubliek voor. Veel domeinen zijn op zoek naar een importeur.

>>SCHRIJF JE HIER ALVAST IN VOOR HET VOLLEDIGE PROGRAMMA:
Masterclasses, lunch en Riesling, Pinot & Co. 
(doorlopend programma) 
De plaatsen hiervoor zijn gegeerd en gelimiteerd. Reserveer daarom alvast je plaats! Deelname hieraan is gratis en enkel vakpubliek is toegelaten.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

INHOUD VAN PROGRAMMA 2

Heb je geen tijd om de masterclasses te volgen, maar wil je wel graag komen proeven tijdens de proeverij 's middag,  
SCHRIJF JE HIER DAN ALVAST IN VOOR RIESLING, PINOT & CO 13.30 - 17.00 uur.

Tussen 13u30 en 17.30 uur stellen ca. 40 Duitse wijnproducenten en Nederlandse importeurs hun gamma aan het Nederlandse vakpubliek voor. Veel domeinen zijn op zoek naar een importeur.
Ontdek de betoverende wereld van Duitse wijn, waar traditie en innovatie samenkomen om prachtige smaakervaringen te creëren.
Met eeuwenlange wijnbouwgeschiedenis en een uniek terroir biedt Duitsland een diversiteit aan wijnen die zowel kenners als nieuwkomers zullen bekoren. Van de verfijnde Rieslings tot de volle Spätburgunders, elke fles is een meesterwerk op zich.
Onze gepassioneerde wijnmakers streven naar uitmuntendheid en werken met zorgvuldig geselecteerde druiven om wijnen van wereldklasse te produceren. Of je nu op zoek bent naar een verfrissende witte wijn voor een zomerse avond of een elegante rode wijn voor een speciale gelegenheid, de Duitse wijngaarden hebben voor elk moment iets te bieden.
Laat je betoveren door de finesse, de delicate aroma's en de uitgebalanceerde smaken van Duitse wijn. Proef de rijke geschiedenis en het vakmanschap in elke slok. Ontdek de geheimen van Duitse wijn en laat je verrassen door de unieke en onvergetelijke ervaring die het biedt. Proost op de verrukkelijke wereld van Duitse wijn!

LOCATIE
Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
Utrecht

Klik hier voor de lijst van deelnemende bedrijven.

Heel graag tot ziens op maandag 24 juni in het Spoorwegmuseum!


 


Terug Print