Details

Rosétest 2024 door Barbara Verbeek; 2 Duitse rosé's in de top 10!

13-05-2024

Zodra de zon schijnt, vliegen de flessen rosé weer massaal over de toonbank. Nederland houdt van rosé! In de afgelopen jaren is rosé weer hip en happening geworden.


er werden meer dan 62 verschillende flessen geproefd uit verschillende landen, gebieden en van druivensoorten en de beste prijs/kwaliteit geselecteerd.

Beste Duitse rosé 2024
2023, Spätburgunder trocken, Kaiserstuhl, weingut Schmidt, Baden, Duitsland
Ik was blij verrast door de Duitse inzendingen. Echt een nieuw geluid!
Deze biologische rosé is gemaakt van de Duitse pinot Noir alias de spätburgunder.
Krachtig en fruitig tegelijkertijd! Explosie in de neus van fruit, smaakvolle frambozen aardbeitjes, fijne bitters, verfrissende zuren en een lange afdronk.
De wijn heeft slecht 11,5 procent alcohol.
Perfect voor een warme zomerdag op het terras.
www.wijnvansteve.nl
12,50

Beste prijs/kwaliteit algemeen
2022, Eckehart Gröhl, Rosé trocken, Rheinhessen, Duitsland
In de heuvels van het grootste Duitse wijngbied Rheinhessen ligt het wijndomein Gröhl al sinds 1625. Momenteel zwaait de dertiende generatie met de scepter.
Broer en zus Franziska en Johannes hebben de dertig nog niet eens bereikt maar de beroemde wijnbladen Falstaff en Vinum schrijven al lovend over deze twee.  
Gröhl bezit wijngaarden in het beste gedeelte van Rheinhessen, de beroemde Roter Hang bij Nierstein. Het is een van de droogste en zonnigste wijngebieden van midden Europa. Deze wijn heeft alles in zich; Licht en fris, fruitig en spannend en geen pretenties. Gemaakt van drie druivenrassen: cabernet sauvignon, merlot en spätburgunder. Perfect wijn voor op een zomerse dag!
http://www.doktermaler.com
10,70

 


Terug Print

Impressionen Rosé / Weißherbst *** Local Caption ***