Details

Nieuws Actueel

Wijnland Duitsland, het nieuwe boek van Gerd Brabant & Marc Roovers

23-02-2021

Gerd Brabant en Marc Roovers hebben met Wijnland Duitsland een uniek naslagwerk geschreven. Een inspirerend boek, dat niet alleen heel wat achtergrond biedt over de wetgeving, de geschiedenis en de regio’s, maar ook elk wijngebied afzonderlijk belicht.


Je vindt er specifieke informatie om elke wijnregio te doorgronden en portretten van wijnbouwers en persoonlijkheden die hen in al die jaren hebben geïnspireerd. Voor de wijntoerist of wandelaar bevat het boek wijnwandeltips, adressen van aanbevolen domeinen, restaurants en hotels. De auteurs spreken vanuit een rijke ervaring, hun teksten zijn doorspekt met anekdotes en leuke weetjes. Uit elke bladzijde blijkt hun passie en liefde voor Duitse wijnen. Kortom, een heerlijk boek om Duitsland als wijnland te begrijpen en te beleven.

Nooit eerder werd het wijnland Duitsland zo uitgebreid en smaakvol in kaart en beeld gebracht. Een niet te missen naslagwerk voor wijnliefhebbers en sommeliers!

Het boek rechtstreeks bij de auteurs bestellen is voor hen een extra steun voor een jaar intens werk, bovendien zal je het boek vroeger dan waar ook kunnen verkrijgen (midden april i.p.v. einde mei). Omdat je het vertrouwen geeft als eerste het boek bij hen te reserveren, zullen ze als "extraatje" je in de toekomst op de hoogte houden over bepaalde wijzigingen en updates. Bijvoorbeeld wanneer de nieuwe Duitse wetgeving concreet wordt, een extra wijnwandeling, enz. En uiteraard mag je hen bij de minste vraag wat Duitse wijn betreft contacteren.

420 pagina’s – hard cover

Bestellen via
www.vinikus.be/boek - beschikbaar vanaf midden april

€45 exclusief verzendingskost van €5 voor België en €7,50 voor Nederland

PREVIEW "Wijnland Duitsland" 

De Auteurs

GERD BRABANT - info@vinikus.be - +32 (0)478 34 69 84

Gerd is al meer dan 20 jaar actief in de Duitse wijnwereld: als importeur, medewerker van het Duits Wijninstituut, docent bij Syntra, spreker voor heel wat wijnverenigingen, gastschrijver van toeristische Duitslandbijdragen voor het online lifestyle magazine ‘june.’ en organisator van evenementen/wijn(wandel) reizen rond Duitse wijn. In september 2017 werd hij door VDP.Die Prädikatsweingüter in Berlijn gelauwerd voor zijn jarenlange inzet om Duitse wijn te promoten in België. Hij had ook 10 jaar lang een wekelijkse wijnrubriek in ‘De Morgen’ en importeerde 18 jaar lang Duitse wijn. De wijnzaak liet hij in 2018 over aan zijn vennoot Jeroen Schoevaerts om zich te focussen op de kern van de passie: Duitse wijn, maar dan als ambassadeur met nadruk op marketing, toerisme en educatie. Zijn grootste passie is een wijnregio al wandelend te ontdekken, de beste manier om een landschap in detail te leren kennen. Partner in crime daarvoor is zijn VW busje, waarmee hij maandelijks naar Duitsland trekt. Van kinds af aan kwam Gerd in contact met Duitsland, zijn moeder is er geboren en een deel van de familie woont er nog steeds. Gerd ‘ademt en spreekt’ Duitsland

MARC ROOVERS - marc.roovers@skynet.be - +32 (0)499 534 827

Marc zette zijn eerste stappen als wijnliefhebber in 1984. Vele jaren later kruiste Duitse wijn zijn pad, en samen met zijn wijnvriend Rudi startte hij in 2011 de wijnblog Vrienden van de Riesling. Met oog voor detail en zin om zich te verdiepen inzake Riesling uit Duitsland groeide de wijnblog uit tot een community van gepassioneerde Rieslingliefhebbers die regelmatig samen Duitse wijnen proeven. Zo werd ervaring en kennis opgebouwd, die beslist uniek mag genoemd worden in België. Uiteraard dragen de regelmatige trips naar Duitsland daar aan bij. Naast de eigen wijnblog is Marc ook gastschrijver voor Ken Wijn (het magazine van de Vlaamse Wijngilde) en schreef hij een stukje rond Riesling en Sekt in het boek “Mousserende Wijn, de praktijk” van Koen Podevijn (uitgave 2020).


Terug Print