Acolon

Rode druivenrassen

Acolon

Mooi fruit, goede structuur

Deze in het Württembergse Weinsberg gekweekte blauwe ras heeft in korte tijd een plaats binnen het Duitse aanbod aan rode wijnen weten te verwerven.

Dit in het Württembergse Weinsberg gekweekte ras voor rode wijn heeft in korte tijd een plaats binnen het Duitse rode wijnaanbod weten te veroveren.

Al in 1971 slaagden druiventelers in Weinsberg in een succesvolle kruising van Lemberger en Dornfelder. Pas aan het begin van de 21e eeuw kwam de druif snel uit op 100 hectare experimentele teelt, verspreid over 500 locaties. Nu hij voor reguliere teelt is vrijgegeven, bedraagt de aanplant ruim 450 hectare, overwegend in Baden-Württemberg, maar ook in Rheinland-Pfalz.

Acolon rijpt heel vroeg, bereikt een hoge kleurintensiteit en serieuze mostgewichten. Behalve mooie fruitaroma’s hebben de wijnen een goede structuur en lengte, met meestal een bescheiden hoeveelheid tannine. Opvoeding gebeurt gedeeltelijk op barrique. Afhankelijk van hun opvoeding passen de wijnen bij niet al te zware tot stevige vleesgerechten.