Details

2019: het jaar van Sekt!

12-02-2019

Sekt wordt dit jaar een van de belangrijke thema’s bij het Duits Wijninstituut. Op de komende vakbeurs ProWein zal een proeftafel staan met een selectie van Duitslands 20 beste Sekten. Om de communicatie rond Sekt te ondersteunen is er een nieuwe, 22-pagina tellende Sektbrochure in Duitse en Engelse versie


De selectie van deze 20 Sekten  werd gemaakt door 11 gerenommeerde experten inzake schuimwijn uit 10 verschillende landen. Zo zaten o.a. Guenael Revel (Canada), Gido van Imschoot (België) en Essi Avellan (Finland) in de jury. Zij publiceerden eerder al boeken over en rond schuimwijn. Maar ook Ronald de Groot uit Nederland (hoofdredacteur PersWijn) maakte mee de selectie. De top 3 zal tijdens ProWein als “Deutschlands beste Sekte” worden bekroond. Deze vakgroep bezocht aansluitend aan de proeverij enkele Sektbedrijven in verschillende wijnbouwgebieden.

Om de communicatie rond Sekt te ondersteunen is er een nieuwe, 22-pagina tellende Sektbrochure in Duitse en Engelse versie. De lezer wordt geïnformeerd wat Duitse Sekt net zo bijzonder maakt, inclusief wat korte historische achtergrond, met handige serveertips en enkele originele cocktailcreaties van TV barman Nick Shanker. Het geheel wordt omkaderd met talrijke, speelse foto’s.

Wil je zo een gratis exemplaar (Engelse versie)? Zend een mail naar info[at]duitsewijn(dot)nl met je adresgegevens.

Tot slot is er een video beschikbaar, die zin geeft in het ontdekken van Sekt en voor promotie in online media zoals Facebook en Instagram kan worden gebruikt.


Terug Print

Sabrieren von deutschem Winzersekt