Details
Duitse wijn centraal tijdens Haarlem Culinair!
Door Corona was een normaal verloop van Haarlem Culinair dit jaar niet mogelijk. Het was lange tijd zelfs onzeker of er überhaupt een editie kon plaatsvinden. Maar in aangepaste vorm konden toch heel wat mensen genieten van de heerlijke gerechten, bereid door lokale chefs, in combinatie met Duitse wijnen.
Gedurende 4 dagen en tijdens verschillende tijdslots kreeg de bezoeker volgend 6-gangenmenu voorgeschoteld (€45 pp). Daarbij was er keuze uit 5 mooie Duitse wijnen.
Gepekelde Zeeduivel met hangop, abrikoos, zee-eik en gari vinaigrette
Restaurant Monk
Zalm gemarineerd in Tom Yam, met miso, rode peper en bouillon van kalf en Sambai
Restaurant ML
Tonijn, Vadauvan, Avocado, Venkel
Restaurant Franzen – Megen & Maas
Carpaccio van Ossenhaas, met rucola en Parmegiano-Reggiano
Restaurant Napoli
Beef Teriyaki met komkommer zoetzuur, teriyakisaus en chips van lotuswortel
Restaurant Ome Pietje
Messeklever mousseline, gepofte ui, oesterzwam, eigeel, oude schapenkaas en gerookte amandel
Restaurant Pand 13 – Kaaskampanje
De begeleidende Duitse wijnen
Hausmann Riesling Classic
Wittmann Weisser Burgunder
Wittmann 100 Hügel Rosé
Gustavshof Dornfelder
Mosel Kristal Riesling Sekt
Terug Print