Details

Duitse wijnen in de kijker bij Wijnmakers & Chefs

21-06-2021

In navolging op het succesvolle culinaire evenement Rond de Tafel in de Westergasfabriek in Amsterdam in 2020, volgt dit jaar “Wijnmakers & Chefs”, een unieke grenzeloze wijn & spijs ervaring!


Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam wordt het toneel voor de beste internationale wijnmakers en bijzondere sterrenchefs. Het binnenplein van het Scheepvaartmuseum wordt omgetoverd tot een Chateau, waar in de avond de sterrenhemel het sprookje compleet maakt. Delta Wines is de trotse wijnpartner van Wijnmakers & Chefs. Normaliter wordt wijn gekozen bij de gerechten die worden geserveerd, bij Wijnmakers & Chefs is dat anders. Hier staat de wijn en wijnbeleving centraal. De wijnmakers nemen zelfs kelderschatten mee die normaal nooit geschonken worden, laat staan per glas. Exclusieve en bijzondere wijnen van oude jaargangen komen aan de orde. De chef baseert zijn keuze op de stijl van de wijnen. Uiteraard is de handtekening van de chef terug te vinden in het menu. Aan het eind van de avond kunnen gasten hun favoriete wijnen direct mee naar huis nemen.

Week 1 – Duitse Meesters & Jacob Jan Boerma***
Datum: maandag 19 juli t/m zondag 25 juli 2021
Vier top wijnmakers uit Duitsland komen van 19 juli tot en met 25 juli naar het Scheepvaartmuseum. Driesterren chef Jacob Jan Boerma kookt de sterren van de hemel in combinatie met de wijnen van Weingut Eymann uit Pfalz, Weingut Carl Ehrhard uit Rheingau, Weingut Gustavshof uit Rheinhessen en Weingut Franz Keller uit Baden. Gault Millau heeft Weingut Franz Keller in 2019 uitgeroepen tot wijnhuis van het jaar. De invulling van deze week is mede mogelijk gemaakt door Wines of Germany


>> Reserveren is mogelijk vanaf zaterdag 19 juni om 11.00 uur op www.wijnmakersenchefs.nl
Gasten zijn welkom op basis van de dan geldende Corona-maatregelen.

 

Over Delta Wines

Delta Wines is een internationaal georiënteerde marktspeler in wijn, met een belangrijke rol op de Nederlandse markt. Delta Wines omvat zeven autonome bedrijven met één backoffice in Waddinxveen, Nederland en is de grootste wijnimporteur in Nederland. Het bedrijf omvat een jong en ambitieus team met een groot onderscheidend vermogen. Onze verschillende werkmaatschappijen sourcen hun wijnen wereldwijd en leveren zowel aan detailhandel als groothandel, traditionele vakhandel, tax-free, online en export.

Contact: marketing[at]deltawines(dot)eu


Terug Print