Details

Actueel

Duitsland oogst 2014

01-12-2014

De oogst 2014 stelde producenten in de wijngaard voor de nodige uitdagingen, maar door slagvaardig te plukken en een goede selectie uit te voeren hebben ze die uitstekend overwonnen. Volgens het Deutsches Weininstitut (DWI) kunnen wijnliefhebbers een jaargang met harmonische, frisse wijnen tegemoet zien die met zijn overwegend lichtvoetige karakter helemaal aansluit bij de huidige trend.


Daarnaast zijn ook zeer rijpe druiven voor krachtige eetwijnen en voor edelzoete specialiteiten geoogst. Alleen de kansen op Eiswein zijn dit jaar klein.

Met in totaal 9,3 miljoen hl ligt het oogstvolume 11 procent boven dat van vorig jaar en overtreft het ook het gemiddelde van de afgelopen tien jaar van krap 9,2 miljoen hl. Dit zorgt voor rust aan het prijzenfront. Al bij al presenteert 2014 zich als een jaar met veel genotpotentieel, precies waar de markt om vraagt.

Eeen impressie van de resultaten in de 13 afzonderlijke Duitse wijnbouwgebieden heeft het DWI hier voor u in een uitgebreid pdf-document (download) voor u samengevat.


Terug Print