Details
Een onvergetelijke Duitse wijnavond met de Beste Sommelier van de Wereld 2019, Marc Almert, en 28 topsommeliers uit Nederland in De Zoldering!
Marc (27 jaar), geboren te Keulen, werd in maart dit jaar in Antwerpen uitgeroepen tot Beste Sommelier ter Wereld. Thans is hij actief als sommelier in Restaurant Pavillon** (Zürich).
Het enthousiasme om zo een avond te organiseren was snel daar, en gastheer Job Seuren van de Zoldering opende zijn zaak maandagavond 2 september voor een select gezelschap van Nederlandse topsommeliers. 28 topsommeliers en 27 michelinsterren stonden op de indrukwekkende gastenlijst.
Bij wijze van aperitief bracht Marc Almert een boeiende sessie omtrent het blindproeven van Sekt. In een vlotte stijl toonde hij waar je op moet letten bij het blind inschatten van druivenras, dosage, rijpingstijd,… Het was prachtig om zien hoe Marc een technisch thema toch heel toegankelijk kon brengen.
Tijdens het diner werden de gerechten gecombineerd met heel wat Duitse topwijnen, eveneens geselecteerd door Marc. Het werd een boeiende en interactieve avond waar iedereen zijn idee over de ideale wijn&spijscombinatie kon toelichten. Zelden lagen ontspanning en leren zo dicht bij elkaar. De enige juiste conclusie over deze avond is dat Marc Almert de terechte actueel Beste Sommelier van de Wereld is.
Aperitief
2016 Weingut Emrich-Schönleber, Riesling Sekt, Brut, Nahe
Blinde degustatie
2016 Wein- und Sektgut Wilhelmshof, Siebeldinger Königsgarten Weißburgunder Sekt, Pfalz
2016 Griesel & Compagnie, Blanc de Noirs Spätburgunder&Schwarzriesling, Hessische Bergstraβe
2015 Weingut Braunewell, Blanc de Blancs, Brut Nature, Rheinhessen
2015 Weingut Franz Keller, Pinot Rosé, Brut, Baden
2016 Schloβ Wackerbarth, Traminer Sekt, Brut, Sachsen
2008 Schloβgut Diel, Cuvée MO, Nahe
Diner
Olives and Charcuterie
2016 Weingut Selbach-Oster, Riesling Kabinett, Zeltinger Sonnenuhr, Mosel
Zucchini Crème Fraîche, Capers, Tomato, Almonds
2018 Weingut Lisa Bunn, Scheurebe trocken, Rheinhessen
2015 Weingut Schäfer-Fröhlich, Weiβburgunder trocken, Nahe
2017 Weingut Horst Sauer, Escherndorf am Lumpen Silvaner GG, Franken
Crispy Porkbelly Pointed BBQ Cabbage, Paimpolbeans, Apple, Kohlrabi
2017 Weingut F. Becker, Schweigener Chardonnay trocken, Pfalz
2014 Weingut Adeneuer, Walporzheimer Gärkammer, Spätburgunder GG, Ahr
2016 Weingut Karl Haidle, Stettener Mönchberg, Lemberger GG, Württemberg
Cheese Selection
2016 Kloster Eberbach, Heppenheimer Centgericht, Grauburgunder trocken, Hessische Bergstraβe
2005 Weingut Ratzenberger, Bacharacher Wolfshöhle, Riesling Auslese, Mittelrhein
2013 Weingut Klumpp, Spätburgunder trocken, Baden
De deelnemers van deze bijzondere avond:
Bjorn van Aalst, Restaurant Vermeer *
Marc Almert, Best Sommelier of the World 2019
Robin van Bastelaar, Restaurant De Librije***
Sem Beks Restaurant De Librije***
Heleen Boom, Theater Bouwkunde, Vice Voorzitter NGS
Randy Bouwer Restaurant Zarzo* and Bo Blitz - Blogger
Danny Gonzalez, Restaurant Fitzgerald*
Sabas Joosten, Restaurant De Librije***
Margot Los, Café Rijsel
Elise Moeskops, Restaurant Lastage*
Johan Kragtwijk, Restaurant Karel V
Cas Kratz, Restaurant Spectrum**
Mark Kroon, Restaurant De Heer Kocken*
Ruben Kwakman Restaurant Zarzo*
Martien Marcelissen, Oonivoo*
Pauline van der Most, Restaurant Bord'eau*
Natasja Noorlander, Restaurant Vinkeles*
Daphne Oudshoorn, Restaurant 212*
Gerlinde Polak, Restaurant Flicka*
Martijn Roos, Wijnbar Pinot
Anouk Rutten, Central Park Voorburg
Chiel Seuren, Restaurant Noble*
Pieter Smits, Café Rijsel & De Scheepskameel
Nabil Touires Restaurant Lars
Erica Verweijen, Restaurant Aan de Poel**
Adriaan Visser, Restaurant Tribeca**
Mariska de Wit, Restaurant Bolenius*
Joost Clarijs, Zoldering
Willem Kool, De Telegraaf
Jan van Lissum, Wine and Food Association
Ulrike Bahm, Deutsches Weininstitut
Prof. Dr. Monika Christmann, Geisenheim University
Gisela Jacobs, Deutsches Weininstitut
Alain Jacobs, Deutsches Weininstitut
Gerd Brabant, Deutsches Weininstitut
Terug Print