Details

Een succesvolle Riesling, Pinot & Co. op maandag 13 september in Utrecht!

14-09-2021

Gisteren werd, na een pauze van 2 jaar wegens de pandemie, de vakpresentatie Riesling, Pinot & Co. gehouden. Voor de eerste keer vormde het Spoorwegmuseum in Utrecht het decor. De bezoekers konden er letterlijk en figuurlijk een reis maken doorheen het Duitse wijnlandschap.


‘s Ochtends vonden 2 masterclasses met Lars DaniPels en professor Ulrich Fischer plaats , en dit voor maar liefst 150 vakbezoekers. 

Na afloop van deze masterclasses overhandigden Lars Daniëls en Gerd Brabant een donatiecheque ten bedrage van 26.337,48 euro aan Ulrike Bahm van het Duitse Wijninstituut. Het geld werd ingezameld via verschillende acties van o.a. geëngageerde Nederlandse handelaren en werd geschonken ter ondersteuning van de wijnbouwers in het Ahrgebied die door de overstromingsramp werden getroffen. Wij danken iedereen die deze indrukwekkende financiële steun tot stand hebben gebracht.

Tijdens de aansluitende tafelpresentatie stelden 39 exposanten en importeurs hun wijnen voor aan ongeveer 300 bezoekers. Het enthousiasme van zowel exposanten als bezoekers was groot, eindelijk weer eens "live" wijnen mogen proeven en bespreken, nieuwe wijnen vinden, contacten opfrissen en nieuwe contacten leggen. Van kleine speciaalzaken tot inkopers voor Aldi, van kleine wijnhuizen tot grote coöperaties, van Riesling en Silvaner tot Spätburgunder en Merlot, het aanbod was zeer ruim.

 "Supercoole locatie, zeer interessant spectrum van zeer goed geïnformeerde bezoekers"
Nicola Blanchard, German Wine Group

"Zeer interessant, goede discussies, perfect georganiseerd"
Rainer Müller, Weingut Max Müller I

"Unieke locatie, enthousiast publiek, mooie gesprekken, veel contacten die we opvolgen"
Weingut & Gästehaus Mathern

"Super organisatie, het is geweldig om na 1,5 jaar weer in direct contact te staan met het publiek, heb een importeur gevonden die ook al gekocht heeft, mega succesvol"
Dave Kressin, Weingut am Nil

"Open en vriendelijk, ruimdenkend publiek, velen op zoek naar nieuwe wijnen, bijzonderen sfeer"
Philipp Krieger, Weingut Fleischmann-Krieger

"Veel geïnteresseerde bezoekers, serieus geïnteresseerd en op zoek naar iets nieuws"
Maximilian Petri, Wijnhuis Petri

Zeer goed ontvangen, warm welkom, prachtige authentiek locatie, perfecte masterclasses en goed georganiseerd. Het is best spannend om zo na de lockdowns en met een nieuw concept te starten. Hiervoor is lef en veel kundigheid nodig. Dat is jullie allemaal gelukt. Grote pluim!
Ton Pinxten

Hartelijk dank aan allen die aanwezig waren, we kijken terug op een geslaagde dag.
Noteer alvast maandag 27 juni 2022 voor de volgende editie van Riesling, Pinot & Co.!


Terug Print

Lars Daniëls MV, PersWijn

Prof. Dr. Ulrich Fischer - Head of Viticulture and Oenology, Department DLR Rheinpfalz, Neustadt

v.l.n.r.: Gerd Brabant, Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn), Ulrike Bahm (Duits Wijninstituut), Lars Daniëls (PersWijn)