Details
Finalisten wijn-spijs-wedstrijd RieslingWeeks 2015
Een aantal jaren geleden was het vooral het hogere restaurantsegment dat serieus werk maakte van Duitse rieslings op de kaart en in het wijnarrangement. De afgelopen tijd zijn de bekendheid van Duitse wijnen bij restaurantprofessionals en de populariteit ervan bij de liefhebber zo sterk toegenomen, dat het deelnemersveld van de RieslingWeeks niet alleen in aantal, maar ook in breedte is gegroeid: niet alleen toprestaurants laten zich van hun beste kant zien, ook brasseries en eetcafés hebben dikwijls meer dan één Riesling op de kaart staan.
Daarom werden de deelnemende horecabedrijven in 2 categorieën ingedeeld:
categorie 1: restaurants tot en met 15 GaultMillau-punten
categorie 2: restaurants met minimaal 15 GaultMillau-punten plus één of meer Michelinsterren.
In iedere categorie bereikten 3 restaurants de finale.
Categorie 1:
Wijnbar Pinot - Breda
De Gouden Reael - Amsterdam
Oesterbar - Amsterdam
Categorie 2:
't Amsterdammertje - Loenen aan de Vecht
Calla's - Den Haag
Amarone - Rotterdam
Op maandag 21 september, tijdens Riesling&Co, worden de 2 winnaars van de RieslingWeeks wijn-spijs-wedstrijd bekend gemaakt.
Terug Print