Details

Actueel

Haarlem Culinair

12-08-2015

21e editie van Haarlem Culinair is succesvol verlopen. Tussen de 10.000 en 15.000 gasten per dag deden zich tegoed aan een keur van gerechten en een selectie van Duitse wijnen.


Voorafgaand aan het culinaire festival werd voor het eerst Sterren Diner georganiseerd. Sterrenkoks Mark Gratama (Restaurant ML) en Jozua Jaring (Ratatouille Food & Wine) bereidde een diner voor 200 personen. Sponsor Wines of Germany zorgde voor de begeleidende wijnen.

Donderdag werd Haarlem Culinair geopend door de bekende topchef Robert Kranenborg. Direct na de opening ging de jury van De Smulpaap op zoek naar de beste wijn-spijscombinatie. Er werden 13 restaurants bezocht en het werd aan de chef-koks overgelaten welk gerecht hij serveerde bij een Duitse wijn. Zaterdag werd uiteindelijk De Smulpaap uitgereikt aan Restaurant ML. Uit het oordeel van de jury: ‘Prima gerecht, polenta met zomertruffel, limoen en parmezaanse kaas, op een mooie wijze gepresenteerd. Uitstekende wijnkeuze, Dornfelder, die exact op de juiste temperatuur werd geserveerd. Het gerecht was zeer toegankelijk met een geraffineerde toevoeging van truffel die niet de overhand had. De smaak van de wijn bracht het gerecht een extra dimensie.’ Naast de roem en de Smulpaap kreeg Restaurant ML ook nog een wijnreis aangeboden van Wines of Germany.

Alle avonden was de Grote Markt druk bevolkt en werd er volop geproefd van de Duitse wijnen die werden voorgesteld, de interesse was groot!


Terug Print