Details

Nieuws Actueel

Hoge scores voor de Duitse wijnen in de 100 topwijnen van Harold Hamersma

04-06-2021

Gisteren verscheen in het AD een selectie van de 100 topwijnen onder de 10 euro door Harold Hamersma: 75 super wijnen zijn afkomstig uit de supermarkt en 25 speciale wijnen van speciaalzaken.


Vanwege de aanstaande zomer legde Harold meer nadruk op wit, rosé en mousserend. Maar ook rood is hij niet vergeten. Harold heeft voornamelijk types uitgezocht die zich bij voorkeur bij de barbecue ophouden.

Alleen de lekkerste wijnen uit de supermarkten en van de nationale slijterijketens krijgen een plekje op De Grote Hamersma-wijnwebsite. Een 7 is de ondergrens, een 10 het hoogst haalbare. De scores zijn toegekend op basis van eigenheid, kleur, geur, smaak en afdronk. Extra punten zijn er voor wijnen die bijzonder goed bleken ‘voor dat geld’ en/of ‘in zijn soort’.

7 Duitse wijnen vallen onder de 100 beste wijnen onder de 10 euro. Alle Duitse wijnen scoren met 8,5 en meer!

Albert Heijn

2019 Riesling Schiefer trocken, Weingut Grans Fassian (Mosel) - €9,99

Riesling op wijnspeciaalzaakniveau. Lekker druivig, zacht appelig, fijn mineraal, iets meloen, rijpe appel, perzik, witte peper, prettig nerveus en stuivend droog. Oók in rampjaar 2019 (droge zomer, nat najaar), zij het met veel minder opbrengst – en toch niet duurder geworden. Grijp uw Grans!

9/10

Ekoplaza

2020 Blanc de Noir « Vom Berg », (biologisch-dynamisch) Weingut Gustavshof (Rheinhessen) - € 9,99

Sowieso apart: wit van blauwe druiven. En van een onverwacht duo; st. laurent kom je in Duitsland nauwelijks tegen. Is nogal eenkennig Oostenrijks. Voorts: cabernet cortis. Zeldzaam, zeldzaam. Hebben ze op de berg ook wat fatsoenlijks ermee gedaan? Nou en of. Proef lichtzure besjes, dikke rijpe perziken, passievrucht wat mango, appeltjes en yuzuzuur.

8,5/10

Jumbo

2019 Grauburgunder „Chapeau!“, Weingut Winter (Rheinhessen) - €9,99

Peer, perzik, goede zuren. Stevig, sappig, soepel. Veel sap. Klein vetje. Aangename, zuivere wijn met een lekker kiezelende afdronk.

8,5/10

Mitra Dranken Speciallzaken

2017 Spätburgunder “Edition Charactere“, Die Weinmacher (Pfalz) - € 9,99

Een zwoele, rijpe, notige Rotwein. En bepaald geen rotwijn. Met zoete pruimen, kersen, iets specerij en

zachte zuren. Koel te drinken.

8,5/10

Odin Biologische Supermarkt

2018 Dornfelder trocken “Vom Berg“ , biologisch-dynamisch) Weingut Gustavshof (Rheinhessen) - € 9,75

Dornfelder zonder stekels. Wel veel kleur en zachte tannine. Mooi jam-achtig donker fruit, vooral framboos en kers. Zacht, sappig en lichtpeperig. Koel drinken.

9/10

Plus

2018 Spätburgunder, Baron von Maydell (Baden) - € 7,99

Jonge edelman, heeft veel te bieden. Pittigheid, energie en een ongebreidelde ambitie om te plezieren met vers rood fruit, kersen, bessen, sappige zuren en een ondeugend pepertje. Wil je ’m tot kalmte manen? Laat ’m een halfuurtje controleren of het lichtje van de koelkast uitgaat als je de deur dichtdoet.

8,5/10

De Wijntherapeut (dewijntherapeut.nl)

2019 Muskat-Trollinger (rosé biologisch), Weingut Schnaitmann (Württemberg)

Onalledaags. Muskat-trollinger. Kruidig en prikkelend. Wie zin heeft in een spoortje lychee, ananas, druif, peperigheid en een vermoeden van zoethout, slaat toe. Want ondanks alles beendroog. En: slechts 10,5 procent.

8,5/10

Lees hier het artikel dat verscheen in het AD


Terug Print