Details

Jorn Batens (ROC Mondriaan – Den Haag) wint met glans de negende Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn 2022!

21-03-2022

Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, vier degustatieproeven en een individuele proef hun kennis over Duitse wijn tonen. De Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn vond plaats op maandag 21 maart 2022 in het NH-Hotel (Utrecht).


In de jury zetelden Heleen Boom  (Restaurant Bouwkunde – Deventer), Peter van Houtert (Verbunt Verlinden – Tilburg), Erik van Duijn (De Wijntherapeut - Ermelo) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn).

De kennis van de deelnemers moest tot uiting komen in een theoretisch gedeelte, een proefgedeelte en een mondelinge test. Tijdens de mondelinge test zorgde Heleen Boom (Restaurant Bouwkunde – Deventer) met een bereiding rond een tartaar van witvis voor een bijzondere mondelinge proef. De deelnemers moesten na het proeven van 4 wijnen en het gerecht, hun ideale wijn-spijscombinatie verklaren.

De jury was versteld van de kennis en vaardigheid van de winnaar Jorn Batens. Hij was de beste in de 3 onderdelen en gaat terecht naar huis met een prachtige hoofdprijs: deelname aan de “Studiereis van 02-05 oktober 2022”, een 4-daagse reis met bezoeken aan wijnproducenten in de Rheingau en Rheinhessen.

De tweede plaats ging naar Jasper van der Laarse (Nova College - Haarlem) en de derde plaats werd in ontvangst genomen door Luc Suttorp (Zadkine - Rotterdam).

We danken alle scholen die het mogelijk maakten deze wedstijd te organiseren:

ROC Mondriaan – Den Haag
Nova College - Haarlem
Landstede - Zwolle
Zadkine - Rotterdam
De Rooi Pannen - Tilburg
Aventus - Apeldoorn
De Leijgraaf  - Cuijk


Initieel waren 10 scholen ingeschreven, vanwege Corona moesten 3 scholen helaas op het laatste moment verstek laten gaan.  

Jurylid Heleen Boom van Restaurant Bouwkunde in Deventer is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Sommelier van het Jaar 2022. Dit is maandag 14 maart tijdens een live-event bekendgemaakt in Utrecht. Het Informatiebureau voor Duitse Wijn overhandigde Heleen een voucher voor gratis deelname aan de 4 daagse "Studiereis van 02-05 oktober 2022” naar de Rheingau en Rheinhessen. Herzlichen Glückwunsch Heleen!


Terug Print