Details
Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn 2015
Plaats van gebeuren was het NH-Hotel (Utrecht), en dit op maandag 30 maart.
De deelnemers waren:
Tobias Visser - De Rooi Pannen Tilburg
Anabelle Rosevink - Hotelschool Apeldoorn
Mandy Bossinga - Noorderpoort Groningen
Chris Mc Aufliffe - ROC Leiden
Maye van Bekkum - Rijnijssel Vakschool Wageningen
Robin Dekker - Nova College Haarlem
Ashwien Mangroelal - Albeda College Rotterdam
Melvin Davy Verwaal - ROC Amsterdam
Kevin Van Loon - Horizon Collegae Heerhugowaard
In de jury zetelden:
Jarno Eggen (Restaurant De Groene Lantaarn - Zuidwolde)
Marco Winterberg (Winterberg Wijnen - Heemskerk)
René van Heusden (Journalist)
Heleen Boom (Theater en Restaurant Bouwkunde – Deventer)
Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn).
De kennis van de deelnemers moest tot uiting komen in een theoretisch gedeelte, een proefgedeelte en een mondelinge test. Tijdens de mondelinge test zorgde Jarno Eggen (Restaurant De Groene Lantaarn – Zuidwolde) met het gerechtje -Cevice van zeebaars- voor een bijzonder extraatje. De deelnemers moesten na het proeven van 4 wijnen en het gerecht, hun ideale wijn-spijscombinatie verklaren.
Dit jaar was de winnaar duidelijk: Tobias Visser was de beste in alle onderdelen en gaat terecht naar huis met een indrukwekkende hoofdprijs: deelname aan de -Sommelier Summer Class-, die in juli plaatsvindt in Mainz gedurende 4 dagen.
De tweede plaats ging naar Mandy Bossinga (Noorderpoort Groningen).
De derde plaats werd in ontvangst genomen door Chris Mc Aufliffe (ROC Leiden).
Alle deelnemers met hun begeleiders en juryleden.
Terug Print