Details

Nieuws

Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn 2017

28-03-2017

Sjoerd Vunderink (Landstede – Zwolle) wint overtuigend de zesde Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn. Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren. Plaats van gebeuren was het NH-Hotel (Utrecht), en dit op maandag 27 maart 2017.

 


In de jury zetelden René van Heusden (Journalist), Joey de Kruijf (Restaurant Parkheuvel - Rotterdam), Heleen Boom  (Theater en Restaurant Bouwkunde – Deventer), Peter van Houtert (Verbunt Wijnkopers – Tilburg) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn).

De kennis van de deelnemers moest tot uiting komen in een theoretisch gedeelte, een proefgedeelte en een mondelinge test. Tijdens de mondelinge test zorgde Joey de Kruijf (Restaurant Parkheuvel – Rotterdam)  met de “Westlandse tomaat” (diverse bereidingen van de Westlandse struik tomaat geserveerd met Stellendamse garnalen, basilicum en karnemelk) voor een bijzonder extraatje. De deelnemers moesten na het proeven van 4 wijnen en het gerecht, hun ideale wijn-spijscombinatie verklaren.

Dit jaar was het niveau van de deelnemers erg hoog, een compliment aan de leerkrachten. De resultaten van de eerste 6 kandidaten lagen heel dichtbij elkaar. Sjoerd Vunderink was de beste in alle onderdelen en gaat terecht naar huis met een indrukwekkende hoofdprijs: deelname aan de “Sommelier Summer Class”, die in juli plaatsvindt in Mainz gedurende 4 dagen.

De tweede plaats ging naar Chantal Ansing  (Noorderpoort - Groningen) en de derde plaats werd in ontvangst genomen door Thea Messemaker (ROC Leiden - Leiden).


Terug Print
Chantal Ansing, Sjoerd Vunderink und Thea Messemaker

Chantal Ansing, Sjoerd Vunderink und Thea Messemaker

Sjoerd Vunderink

Sjoerd Vunderink