Details

Nieuws

Junior Sommelier Award

26-03-2018

Idse Slager (Deltion College - Zwolle) wint overtuigend de zevende Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn.


Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren. Plaats van gebeuren was het NH-Hotel (Utrecht), en dit op maandag 26 maart 2018.

In de jury zetelden Rick May (Restaurant Fris – Haarlem), Heleen Boom  (Theater en Restaurant Bouwkunde – Deventer), Peter van Houtert (Verbunt Wijnkopers – Tilburg) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn).

De kennis van de deelnemers moest tot uiting komen in een theoretisch gedeelte, een proefgedeelte en een mondelinge test. Tijdens de mondelinge test zorgde Rick May (Restaurant Fris – Haarlem) met de “mousse van geitenkaas met verschillende structuren van rode biet, crème van wasabi en rode bieten sorbet” voor een bijzonder extraatje. De deelnemers moesten na het proeven van 4 wijnen en het gerecht, hun ideale wijn-spijscombinatie verklaren.
 

Dit jaar was het niveau van de deelnemers erg hoog, een compliment aan de leerkrachten. De resultaten van de eerste 6 kandidaten lagen heel dichtbij elkaar. Idse Slager was de beste in alle onderdelen en gaat terecht naar huis met een indrukwekkende hoofdprijs: deelname aan de “Sommelier Summer Class”, die in juli plaatsvindt in Mainz gedurende 4 dagen.

De tweede plaats ging naar Hidde de Graaf  (Landstede - Zwolle) en de derde plaats werd in ontvangst genomen door Aldrik Kooistra (Noorderpoort - Groningen).


Terug Print