Details

Mythos Mosel: wijnen van 120 domeinen langs 25 km te proeven

02-04-2019

Gerenommeerde en dynamische domeinen, spectaculaire landschappen met steile wijngaarden en prachtige riviermeanders, pittoreske Moezeldorpen en moderne wijnarchitectuur: het ontdekkingsweekend “Mythos Mosel” zal met deze bijzondere ingrediënten van 14 tot 16 juni 2019 voor de zesde keer het internationale publiek naar de Moezel lokken.


In 2019 leidt de route van deze “Rieslingreis” van Ürzig naar Briedel. Op 30 locaties nodigen 120 wijndomeinen je uit om hun wijnen te ontdekken. Talrijke wijndomeinen uit de Midden-Moezel hebben hun deelname bevestigd. Hun domeindeuren worden dan opengezet, en ze ontvangen er bevriende domeinen uit Saar, Ruwer alsook van de Luxemburgse Moezel tot de Terrassenmoezel. Onder andere daarbij zijn gerenommeerde domeinen zoals Clemens Bush, Markus Molitor, Maximin Grünhaus, Schloss Lieser, Immich-Batterieberg en vele anderen. Deze reeks aan bekende domeinen wordt aangevuld met heel wat zogenaamde “Junge Talente”. Op deze proeflocaties zijn zowel de gastproducent als de uitgenodigde wijnbouwers jonger dan 30 jaar en vertegenwoordigen daarmee de nieuwe generatie van een van Duitslands meest dynamische regio’s. Voor de eerste keer is Mythos Mosel grensoverschrijdend: van Lotharingen, over Luxemburg tot de Terrassenmoezel. Zelfs producenten uit de Côtes de Toul van de Franse Moezel zullen aanwezig zijn. Mythos Mosel wordt georganiseerd door de Moseljünger, die er sinds 2014 jaar na jaar in slagen wijnhuizen van allerlei verenigingen samen te brengen, ver weg van het enge “grensdenken”. Tussen de Moezeldorpen Ürzig en Briedel biedt de organisator op 15 en 16 juni een shuttlebus-service aan, waarmee de bezoeker zich van de ene locatie naar de andere kan verplaatsen. Door de compacte afstand van 25 km kunnen sportieve bezoekers de afstand ook afleggen per fiets of tussen enkele locaties zelfs al wandelend een kleine proefpauze inlassen om zo van het indrukwekkende landschap te genieten. 

De exclusieve openingsavond in Hotel Moselschlösschen (Traben-Trarbach) op vrijdag 14 juni wordt meteen het eerste hoogtepunt van Mythos Mosel. Regionale topkoks bereiden er culinaire lekkernijen bij de Moezelwijnen van de aanwezige producenten. 500 kaarten zijn voor dit culinair wijnevenement beschikbaar.

Maar ook op 15 en 16 juni is er voor de bezoeker een uitgebreid avondprogramma. Zo vinden er op zaterdag 15 juni op meerdere locaties aan de Mythos-route wijnparty’s plaats. Onder andere wordt de cultparty “Rhythm & Wine” van de Moseljünger op zaterdagavond in Weingut Walter in Briedel een prachtig slotstuk voor de proefmarathon van die dag.

Verdere informatie: www.mythos-mosel.de en www.facebook.com/mythosmosel.
De entreekaarten zijn op de website te koop.

Foto: Erdener Prälat (c) Chris Marmann


Terug Print