Details

Nederlandse wijnwereld steunt de Ahr

31-08-2021

Nederlandse wijnhandelaren en wijnbouwers hebben eind augustus deelgenomen aan een liefdadigheidsproeverij en -veiling ten bate van de Ahrregio. In de nacht van 14 op 15 juli teisterde een nooit geziene overstroming het gebied. Verschillende evenementen, waar het Informatiebureau voor Duitse Wijn steun aan verleende, brachten een vijfcijferig bedrag op voor de Ahr.


Zo werd een benefietproeverij bij de Nederlandse wijnhandelaar Karakter Wijnimport in Amsterdam op maandag 23 augustus bijgewoond door 120 gasten. Veel andere Nederlandse handelaren namen deel aan dit liefdadigheidevenement.

Hoog engagement van Nederlandse handelaren:

Ook Nederlandse wijnbouwers ondersteunden de Ahr, bijvoorbeeld Domein De WijngaardsbergApostelhoeve en Raarberg.

Online veiling: 100% van de opbrengst gaat naar de Ahr

Op de website van het veilinghuis Winefields is een online veiling opgestart. Gedurende een periode van 14 dagen kunnen wijnen worden geveild die gratis door particulieren en importeurs zijn ingezonden voor de Ahr. De opbrengst van het entreegeld van de benefietproeverij (€7.200) en de veiling (tot dusver €12.000) gaat volledig naar de getroffen wijnbouwers van Ahr.

Scheepskameel met liefdadigheidslunch in Amsterdam

Op zondag 22 augustus organiseerde het restaurant "Scheepskameel" in Amsterdam een benefietlunch voor 110 gasten. Eregast was Marc Adeneuer. De totale opbrengst van de dag bedroeg €10.000. 100% van de opbrengst gaat naar de twee Ahr-wijnhuizen Adeneuer en Burggarten, met wie het restaurant en hun wijnwinkel "Wijnkameel" al enkele jaren samenwerken.

Chef Wilco: "Ik moet helpen".

Toen de bekende Nederlandse chef-kok Wilco van den Baar (die meestal bij mensen thuis kookt) een Facebook-video van bevriende Altenahr-wijnmaker Lukas Serman zag, was het voor hem duidelijk: "Ik moet helpen". Wilco organiseerde op zaterdag 21 augustus een 5-gangen benefietdiner met Duitse wijnen voor 24 personen in de Sotto Lounge in Ermelo (https://sottolounge.nl/).

Het diner werd gratis aangeboden en aan het eind mochten de gasten betalen wat ze wilden. Na het diner werden onder de gasten enkele speciale flessen geveild. Totale opbrengst van de avond: €7.000. Volgende week zal Wilco het geld persoonlijk overhandigen aan zijn vriend Lukas.

Wijnhandelaren, vakmensen en andere "Wines of Germany"-vrienden en Informatiebureaus over de hele wereld voeren al weken campagne voor de Ahr. Het Duitse wijninstituut (DWI) zal hierover blijven berichten op zijn kanalen.

Themawebsite: Flutkatastrophe an der Ahr


Terug Print

Wijnproducent Adeneuer in Scheepskameel (Amsterdam)

Deelnemende handelaren aan de benefietproeverij op maandag 23 augustus bij Karakter Wijnimport in Amsterdam

De Nederlandse chef-kok Wilco van den Baar is geschokt door het lot van zijn vriend, Altenahr-wijnboer Lukas Sermann, en wil helpen.