Details

Riesling & Pinot Weeks van 1 t/m 17 oktober 2021

09-08-2021

Doe mee als restaurant aan de Riesling & Pinot Weeks en ontvang tot €700 ondersteuning!


De Riesling Weeks worden de Riesling & Pinot Weeks. En daar is een goede reden voor. Riesling is zonder twijfel het uithangbord van Duitsland, maar wist je dat er meer pinot druiven staan in Duitsland dan riesling? Een waaier van boeiende druiven: weissburgunder, grauburgunder, chardonnay en spätburgunder zijn wellicht de bekendste. Maar ook auxerrois, frühburgunder en schwarzriesling horen tot zogenaamde “burgunder” of "pinot". Dat zijn niet alleen tal van druivenrassen, dat betekent ook onnoemelijk veel wijn & spijs combinaties.

Riesling & Pinot Weeks / 1-17 oktober 2021
Om die veelzijdigheid in de kijker te zetten organiseert het Informatiebureau voor Duitse Wijn van 1 t/m 17 oktober de 10e editie van de Riesling & Pinot Weeks (voorheen Riesling Weeks). Tijdens deze periode bieden restaurants, verdeeld over heel Nederland, hun gasten een 3-gangen-menu (incl. Duits wijnarrangement, waaronder ten minste 1 Riesling) voor €45 aan (sterrenzaken + €10/ster).
Eenmalig verplaatsen we de Riesling & Pinot Weeks naar oktober (i.p.v. juni).

Gastro Partnership? Tot €700 ondersteuning!
Moeilijke tijden vragen extra ondersteuning. Daarom helpt het Informatiebureau voor Duitse Wijn de restaurants die deelnemen aan de Riesling & Pinot Weeks met een financiële ondersteuning.
Het Informatiebureau voor Duitse Wijn betaalt 50% van de aankoopprijs terug (kortingen reeds verrekend) van het Duits wijnassortiment dat wordt ingezet tijdens de Riesling & Pinot Weeks, dit tot een maximum bedrag van €700 (excl. btw.) en als de volgende voorwaarden worden nageleefd :

 • Menu en wijnarrangement dienen uiterlijk woensdag 1 september bij ons bekend te zijn
 • Menu en wijnarrangement staan uiterlijk woensdag 1 september op de website van het restaurant
 • Restaurant maakt zijn deelname aan de Riesling & Pinot Weeks ruim voor de start bekend op sociale media, dit met de vooropgestelde hashtags en tags:
  #duitsewijn #riesling #rieslingrocks #germanwine #germanwines #winesofgermany #wine #sommelier #rieslingpinotweeks
  @wines_of_germany @duitsewijn
 • Restaurant stuurt een rekening met een kopie van de aankoopfactuur/facturen aan het Informatiebureau voor Duitse Wijn met een bedrag van 50% van de aankoopbedrag(en).

Een uitnodiging tot deelname wordt eind juli naar de restaurants verzonden vanuit Heerlijk. We hopen op jullie deelname!

Waarom deelnemen? Er is uiteraard de ondersteuning via de Gastro Partnership, maar er is meer.

 • Grijp de kans om vooral uw bekende en eventuele nieuwe klanten te verrassen met Duitse wijn. Zodra de Riesling & Pinot Weeks nationaal bekend zijn, kunnen we ons gezamenlijk focussen op nieuwe klanten!
 • Laat zien hoe verrassend Duitse wijn is. Niet alleen Riesling, maar ook alle andere rode en witte druivenrassen in Duitsland.
 • Lift mee op de gratis publiciteit voor uw restaurant of winkel.
 • Profiteer als restaurateur van kortingen bij diverse deelnemende wijnhandelaren.
 • Creëer een wijn-spijscombinatie met Duitse wijn en win als restaurant een prachtige  wijnklimaatkast van Liebherr t.w.v. €3.499.
 • Maak GRATIS gebruik van het Heerlijk reserveringssysteem. 
 • Aan de deelname aan de Riesling & Pinot Weeks zijn geen kosten verbonden, noch bij het Informatiebureau voor Duitse wijn, noch bij Heerlijk.

 

De Riesling & Pinot Weeks wijn-spijs-wedstrijd.

 • Restaurants die deelnemen aan de RieslingWeeks en uiterlijk woensdag 1 september hun menu en wijnarrangement bij ons bekend hebben gemaakt, nemen automatisch deel aan de wijn-spijs-wedstrijd. Een leesvakjury selecteert 6 wijn-spijscombinaties.
 • Waarvan 3 in de categorie elite-restaurant en 3 in de categorie brasserie-restaurant.
 • De restaurants van de 6 geselecteerde combinaties worden bezocht door de redactie van Proefschrift.
 • De genomineerden en hun inzendingen krijgen redactionele aandacht.
 • Tijdens de Wine Professional begin januari 2022 worden de winnaar van de Riesling & Pinot Weeks wijn-spijs-wedstrijd bekend gemaakt.
 • De winnaar van elke categorie wint een prachtige Liebherr wijnklimaatkast t.w.v. €3.499. De 2de en met 3de prijs van elke categorie ontvangt een pakket met verschillende soorten Duitse wijn.

 

 

 


Terug Print